‘Ajax bereikt persoonlijk akkoord, ogen nu op rvc gericht’

Foto: ‘Ajax bereikt persoonlijk akkoord, ogen nu op rvc gericht’

Ajax leek op het punt te staan om de gelederen te versterken met oude bekende Julian Rijkhoff, met wie zelfs al een persoonlijk akkoord is bereikt voor een contract van 4,5 jaar, maar de raad van commissarissen ligt vooralsnog dwars. Dat meldt clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Amsterdamse rvc dwarsboomt terughalen Julian Rijkhoff vooralsnog

De rvc ziet een investering in de negentienjarige spits van Borussia Dortmund naar verluidt (nog) niet zitten omdat er net al met centen gesmeten is voor een 2,5-jarig contract voor Jordan Henderson (33), terwijl er ook nog geïnvesteerd moet gaan worden in een nieuwe verbintenis voor Jorrel Hato. De jonge verdediger is dit seizoen helemaal doorgebroken en zou alleen willen verlengen als hij zich bij de grootverdieners van de selectie mag gaan melden.

“Ajax bood maandag 1,5 miljoen euro, bonussen en een percentage doorverkoop op de spits, waarna Dortmund met een tegenvoorstel kwam en een fractie meer verlangde”, weet Verweij. Maar Ajax mag daar van financieel directeur Susan Lenderink pas op ingaan als eerst iemand verkocht of verhuurd gaat worden, omdat de resterende centen dus reeds uitgetrokken zijn voor Henderson en ook nog Hato.

In de wachtkamer

Verweij: “Rijkhoff is er (voorlopig) de dupe van dat rvc-voorzitter Michael van Praag, technisch commissaris Danny Blind en hun collega’s nu ook hun poot stijf houden bij de relatief lage transfersom voor de spits, die ook nog eens gespreid kan worden betaald. Bij de zaakwaarnemer van de speler, Dick van Burik, informeren inmiddels andere clubs of zij nog een kans maken op Rijkhoff. De voorkeur van de speler gaat dit moment echter nog uit naar Ajax.” Er is echter haast geboden, de markt sluit donderdagnacht.

Snap jij de rvc?

  • Ja
  • Nee..
1701+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie