Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Ajax-contact met Steijn speelde al langer’

Foto: ‘Ajax-contact met Steijn speelde al langer’

Maurice Steijn staat dit seizoen voor de spelersgroep van Ajax. Waar de media dachten dat de Amsterdammers voor een buitenlandse oefenmeester zouden gaan, had Steijn al langer contact met de club.

Contact Steijn met Ajax

Dat verklaart zijn zoon Sem Steijn, die momenteel onder contract staat bij FC Twente. Volgens de 21-jarige middenvelder, die afgelopen seizoen in 27 wedstrijden verantwoordelijk was voor 6 doelpunten en een assist, was het in een kleine kring namelijk al twee maanden bekend dat Ajax de hoofdtrainer graag wilde binnenhalen.

“In april waren wij voor het eerst op de hoogte”, zo vertelt hij in gesprek met 1Twente. “Dat was heel leuk en het was heel bijzonder om te zien hoe dat zo lang stil is gebleven en dat niemand daar wat van hoort. Dan komt het uiteindelijk naar buiten en dan zie je al die verbaasde reacties, terwijl het al heel lang speelt.”

Uitdaging in Amsterdam

Steijn beleefde afgelopen seizoen een droomjaar met Sparta Rotterdam door op de zesde plaats in de Eredivisie te eindigen. De club greep net naast Europees voetbal, omdat het in de finale van de play-offs van FC Twente verloor. Het bleek het laatste duel van Steijn te zijn, die vervolgens naar Amsterdam vertrok.

In de Johan Cruijff ArenA ligt voor hem de loodzware opdracht te wachten om voor de landstitel mee te strijden. Ajax beleefde vorig voetbaljaar een dramatisch seizoen door op de derde plaats in de Eredivisie te eindigen en naast de Champions League te grijpen. Daardoor moet de club eerst spelers verkopen, voordat het versterkingen kan presenteren.

Gaat Steijn bij Ajax slagen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
1317+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie