Ajax bereikt bekerfinale tijdens compleet uit de hand gelopen Klassieker

Foto: Ajax bereikt bekerfinale tijdens compleet uit de hand gelopen Klassieker

PSV en Ajax spelen ook dit seizoen de finale van de TOTO KNVB Beker. De Amsterdammers zegevierden met 1-2 in een zeer chaotische Klassieker in De Kuip tegen Feyenoord. Davy Klaassen maakte de winnende treffer, terwijl hij ook het lijdend voorwerp was waardoor het duel tijdelijk gestaakt moest worden.

Ajax verslaat Feyenoord in heetgebakerd duel

De aanloop naar de bekerklassieker verliep wat rustiger dan tijdens het treffen tussen de aartsrivalen afgelopen januari in De Kuip. De Feyenoord-supporters leken wat relaxter door de grote voorsprong in de competitie. Zo ging het een stuk minder over Steven Berghuis en werden de netten alleen maar voor bepaalde thuisvakken gehangen. Ajax beleefde zondag een flinke domper met het puntenverlies tegen Go Ahead Eagles, terwijl de Rotterdammers maar blijven winnen. Beide ploegen voerden één wijziging door. Oussama Idrissi loste Igor Paixão weer af, terwijl Steven Bergwijn fit genoeg was om Brian Brobbey af te lossen.

Het duel was nog geen halve minuut onderweg, of het moest alweer onderbroken worden. Door vuurwerk van het publiek ontstond een grote, zwarte rookontwikkeling in het stadion. Na vijf minuten was het redelijk weggetrokken en kon men nu echt aan de wedstrijd beginnen. Santiago Giménez kreeg al snel een grote kans, hij rekende af met landgenoot Edson Álvarez. Gerónimo Rulli kon redden met zijn voet.

Amsterdammers op voorsprong

Daarna trok Ajax het spel naar zich toe en kwam binnen het kwartier op voorsprong. Jorge Sánchez kwam door via de rechterkant, maar zijn voorzet leek ongevaarlijk. Marcus Pedersen en Alireza Jahanbakhsh liepen elkaar echter in de weg en bezorgden de bal prompt voor de voeten van Dusan Tadic. De Ajax-aanvoerder aarzelde niet en vond de vrije hoek: 0-1. De gastheren kregen meteen de kans om iets terug te doen: Quilindschy Hartman bracht de bal op een presenteerblaadje bij Jahanbaksh, maar de Iraniër schoot voorlangs.

Feyenoord maakt gelijk, maar komt snel weer achter

Op slag van rust maakte de ongelukkige Jahanbakhsh zijn fouten goed. Met een geweldige voorzet vanaf de rechterkant legde hij de bal panklaar op het hoofd van Giménez. Dit keer had Rulli geen antwoord: 1-1. Ajax leek wakker geschud en kwam goed de kleedkamer uit. Er ontstond een driedubbele kans voor het doel van Timon Wellenreuther. Steven Bergwijn en Dusan Tadic stuitten allebei op de Duitse goalie, waarna de instormende Davy Klaassen de 1-2 maakte.

Gestaakt

Tien minuten later kregen aanvoerders Tadic en Orkun Kökcü het met elkaar aan de stok, richting de zijkant van het veld. Er ontstond een groot opstootje, waarbij Klaassen geraakt werd door een aansteker uit het publiek. De Oranje-middenvelder ging naar de grond, om vervolgens met bebloed hoofd op te staan en naar scheidsrechter Allard Lindhout te rennen. De arbitrage en spelers liepen van het veld, het duel werd in eerste instantie voor een kwartier gestaakt. Na een periode van beraad kwam John de Wolf het veld op met microfoon. “Gebruik g*dverdomme je verstand”, klonk het stevig, waarbij het clubicoon flink werd toegejuichd.

Het duel werd hervat, Ajax bleek daar ook voorstander van. Klaassen werd vervolgens naar de kant gehaald, Slot besloot rigoureus vier wissels door te voeren. Feyenoord zette aan en kreeg mogelijkheden via Giménez. Eerst volleerde de Mexicaan spits over, om vervolgens uit een gevaarlijke vrije trap de buitenkant van de paal te raken. Het bleef bij 1-2, waardoor Ajax opnieuw de bekerfinale speelt tegen PSV. 30 april reizen de Amsterdammers weer af naar De Kuip.

Scoreverloop: 0-1 (14′) D.Tadic, 1-1 (45+2′) S.Giménez, 1-2 (51′) D.Klaassen

Ajax de terechte winnaar?

  • Jawel
  • Nee, vind ik niet
380+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:41
18+
Fans reageren op PSV-drama: ‘Gun je niemand’
23:17
25+
‘Vitesse benadert clublegende voor trainerspositie’
22:54
10+
IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea
22:30
79+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
54+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
139+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
229+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
757+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
265+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
56+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
96+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
115+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
264+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
211+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
140+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
18:29
216+
‘Nog veel meer Europese topclubs zitten achter Slot aan’
18:10
247+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
18:00
473+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
17:48
33+
Aston Villa verlengt met ‘nieuwe Ferguson’
17:39
25+
Miedema pakt weer minuten na tegenslag
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie