‘Ajax akkoord over Tadic-transfer’

Foto: ‘Ajax akkoord over Tadic-transfer’

Ajax nam deze week afscheid van Alfred Schreuder als hoofdtrainer. Eerder werd ook Daley Blind al uitgezwaaid (nu Bayern München, red.) en daarmee zou een belangrijke stoorzender uit de selectie zijn verwijderd. Volgens Italiaanse media kan ook aanvoerder Dusan Tadic mogelijk aan dat rijtje worden toegevoegd.

Volgens Corrello del Sport hebben Ajax en AS Roma een overeenkomst bereikt over de transfer van de Servische aanvoerder van de Amsterdammers. Of de transfer ook doorgaat, ligt aan de toekomstbeslissing van Nicolo Zaniolo. De Italiaanse aanvallende middenvelder staat in de nadrukkelijke belangstelling van Bournemouth AFC, maar weigert voorlopig toe te happen.

Bij AS Roma is Tadic de gedroomde opvolger van de aanvallende middenvelder. Volgens de Italiaanse krant hebben de clubs inmiddels een akkoord bereikt over een (kleine) transfersom voor de 33-jarige aanvaller, die hevig onder vuur ligt bij Ajax.

De Servische aanvaller kan het rendement van de voorgaande seizoenen niet meer leveren. Dat kan erop wijzen dat Alfred Schreuder zijn aanvoerder niet goed gebruikte – en ook niet wisselde.

Gaat Tadic Ajax verlaten?

Niet alleen de fans, ook analytici zijn de afgelopen periode kritisch tegenover de prestaties van de Servische aanvaller. Rafael van der Vaart liet al weten dat hij denkt dat de voorkeursbehandeling van Tadic veel irritatie opriep bij de andere spelers van Ajax.

“Ik snap best dat je met hem begint, maar je moet hem ook een keer wisselen. Dat werkt ook in de groep door. Oh, hij wisselt ook de aanvoerder. Dan win je weer andere spelers voor je. Bergwijn wordt gewisseld en is boos. Ook om zijn eigen spel, maar heel begrijpelijk als hij denkt: Hij (Tadic, red.) mag blijven staan en ik niet. Daar zat echt zijn boosheid”, zei de voormalig aanvallende middenvelder bij Ziggo Sport.

Of dit ook breder gedragen wordt binnen Ajax, zal de komende tijd uit moeten wijzen. De internationale transfermarkt is nog twee dagen geopend, dus AS Roma (en Bournemouth) zal haast moeten maken om de transfer(s) voor de deadline rond te krijgen.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie