Weghorst: “Afgesproken dat ik niet in het Championship ga spelen”

Foto: Weghorst: “Afgesproken dat ik niet in het Championship ga spelen”

Wout Weghorst wil niet met Burnley in het Championship uitkomen. De Nederlandse spits zal in de zomer op zoek gaan naar een andere club, het kan zowel om een huur- als permanente transfer gaan.

Afgelopen winter verruilde de 29-jarige spits VfL Wolfsburg voor Burnley. Weghorst wist de ploeg echter niet in de Premier League te houden. “We hebben van te voren duidelijk afgesproken dat ik niet in het Championship ga spelen. De club wil me graag behouden en gaat er alles aan doen om zo snel mogelijk terug te keren naar de Premier League”, aldus de Tukker tegenover Voetbal International.

WK in Qatar

Een huurdeal lijkt het meest aannemelijk, ook vanwege het tot 2025 durende contract van Weghorst in Engeland. Voor hem is het belangrijk om op het hoogste niveau actief te blijven, richting het WK in november. “Voor komend seizoen is het belangrijk dat ik op een hoog niveau kan presteren, ook met het oog op het WK in Qatar.”

De 12-voudig international wordt vooral gelinkt aan een Turks avontuur. Een akkoord met Besiktas is er echter nog niet. “Je moet niet alles geloven wat er in de media staat. Er is belangstelling uit Duitsland, Engeland en Turkije. Eerst ga ik me hier op Oranje focussen en zo goed mogelijk presteren. Dan gaan we in gesprek met Burnley over hoe het nu verder gaat”, besluit Weghorst.

TIP: Zie je Oranje in Wales winnen? 1.72x je geld! Bij Circus ontvangen nieuwe spelers nu €250 bonus, klik hier!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Goed om verhuurd te worden?

  • Zeker wel
  • Nee, beter definitieve transfer
62+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie