‘Wout Weghorst keert terug in Eredivisie’

Foto: ‘Wout Weghorst keert terug in Eredivisie’

FC Twente maakt serieus werk van de Eredivisie-rentree van Wout Weghorst. De international van het Nederlands elftal moet volgend seizoen de aanvalsleider worden in de Grolsch Veste.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

FC Twente wil Weghorst deze zomer aantrekken

Na het vertrek van Manfred Ugalde (Spartak Moskou) werd Weghorst al gezien als serieuze optie. Zijn komst bleek in januari niet haalbaar, maar FC Twente heeft hem voor volgend seizoen opnieuw in het vizier. Myron Boadu is immers ‘slechts’ gehuurd van AS Monaco en dus staat er voor na de zomerstop een nieuwe vacature open.

Clubwatcher Leon ten Voorde van TC/Tubantia spreekt klare taal in het ESPN-programma Voetbalpraat: “Dat ze erkennen dat ze met Weghorst bezig zijn en dat hij heel interessant is voor komende zomer, dat zegt wel iets. Dan is het niet zomaar een loos gerucht.”

Spits moet wel salaris inleveren

Kenneth Perez toont zich verrast. “Hoe zouden ze dat financieel moeten doen? Ze vonden het al heel moeilijk om Manfred Ugalde een half miljoen euro per jaar te betalen. Hoe wil je dan Wout Weghorst betalen qua salaris?” Ten Voorde spreekt klare taal: “Dat betekent dat Wout terug moet in salaris.”

Weghorst ligt nog tot medio 2025 vast bij Burnley, dat hem dit seizoen heeft uitgeleend aan TSG 1899 Hoffenheim. Zijn Engelse broodheer stevent af op degradatie uit de Premier League. Een permanent vertrek lijkt voor alle partijen dan ook het meest realistische scenario. Het is een publiek geheim dat de spits ooit nog voor FC Twente wil spelen.

Gaat het echt gebeuren?

  • Ja
  • Nee
3953+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie