‘Verrassende naam op trainerslijst Ajax’

Foto: ‘Verrassende naam op trainerslijst Ajax’

Ajax heeft een verrassende naam op het oog als mogelijke opvolger van John van ‘t Schip. Erik ten Hag lijkt de topkandidaat, maar ook Graham Potter is serieus in beeld. Daar is ook nog een verrassende derde naam bijgekomen, Francesco Farioli van Nice. Met dat nieuws komt De Telegraaf vrijdagochtend naar buiten.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

De Telegraaf noemt drietal kandidaten voor trainerspositie Ajax

In een interview met de ochtendkrant geven directeur voetbal Marijn Beuker en hoofd scouting Kelvin de Lang aan dat de trainerspositie de hoogste prioriteit heeft. “Het allerbelangrijkste is de hoofdtrainer, want daar kunnen we geen misser in maken”, vertelt Beuker.

Of Ten Hag de voornaamste kandidaat is wil hij niet direct bevestigen. “Hoelang we bereid zijn op Erik ten Hag te wachten? De eerste training staat half juni gepland, dus willen we uiterlijk eind mei duidelijkheid hebben en het liefst nog eerder. We willen niet te snel, omdat je dan keuzes blokkeert. Maar er komt een moment dat je door wilt.”

Volgens Beuker loopt Ajax dan ook het risico om naast andere kandidaten te grijpen. “Anders gaat de trainerscarrousel draaien en loop je het risico goede opties mis te lopen. Ook omdat je niet weet of iemand ook naar ons toe wil. We hebben nu een belangrijke taak. De transferwindow komt eraan en we kunnen niet meer te lang wachten met de staf.”

Ten Hag topkandidaat, Farioli en Potter alternatief

Ten Hag geldt volgens De Telegraaf als topkandidaat binnen Ajax, maar het is vooralsnog onduidelijk of de Nederlander ook weg moet bij Manchester United. “Zegt Ten Hag definitief ’nee’ of schakelt Ajax daarvoor al door, dan komen OGC Nice-trainer Francesco Farioli uit Italië en de Engelsman Graham Potter in beeld”, schetst de krant.

Er zou daarnaast ook met Xavi van FC Barcelona gesproken zijn, die echter langer blijft bij de Catalanen. Beuker wil dat niet bevestigen. “We werken met een shortlist. We kunnen – zeker in de fase waarin we nu zitten – geen risico’s meer nemen. We nemen een staf die grondig is geanalyseerd en ons gaat helpen. Als je een beetje logisch nadenkt over voetbal, dan liggen er veel simpele antwoorden. Alleen moet je daarnaar handelen.”

Wie is de beste trainer voor Ajax?

  • Ten Hag
  • Potter
  • Farioli
1107+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie