‘Van Gaal zei: Ik wil je er bijhebben, maar eerste spits zal je nooit worden’

Foto: ‘Van Gaal zei: Ik wil je er bijhebben, maar eerste spits zal je nooit worden’

In navolging van Noa Lang heeft ook Wout Weghorst een eigen documentaire gekregen: Waanzinnige Wout, bij Viaplay. Daarin komt onder meer oud-bondscoach Louis van Gaal ter sprake.

Weghorst looft Louis van Gaal in docu Waanzinnige Wout

“Die band is heel speciaal. Hij is een fantastisch mens, een fantastische persoonlijkheid. Hoe ik daar mee heb gewerkt, hoe hij voetbal benadert. Vanaf dag één dat hij binnenkwam zei hij: ‘We worden wereldkampioen’”, zegt Weghorst over Van Gaal in de docu. “De trainer is altijd heel duidelijk tegen me geweest. Hij zei: ‘Wout, ik wil je echt heel graag bij de selectie hebben. Je bent van hele grote waarde voor mijn elftal met je persoonlijkheid, hoe je traint. Daar ben je voor mij echt de nummer 1 in, maar mijn nummer 1-spits zal je nooit gaan worden.’”

“Lekker is het niet om te horen”, gaat Weghorst verder. “Maar ik waardeer dat de trainer daar duidelijk en eerlijk in is geweest. Maar ik zei tegen hem: ‘Ik zal tot de laatste dag dat ik hier ben jou proberen te overtuigen om me te laten spelen’. Dat is me niet gelukt. Maar hij heeft me altijd wel gezegd dat ik iets speciaals kan doen en daarin het verschil kan maken. Ik had altijd het WK voor ogen en dacht altijd dat er één moment, één wedstrijd zou komen waarin je het verschil kan maken. Dat was bijna gelukt..”

Wout Weghorst over zijn doelpunt tegen Argentinië

Tegen Argentinië scoorde Weghorst nog een late gelijkmaker uit een ingestudeerde vrije trap. “Frans Hoek noemde het de Wout-variant. Perfect tot uitvoering gebracht, op Frenkie (de Jong, red.) na, want hij vergat te blokken”, lacht de spits van Hoffenheim. “Het moest zo zijn. Daarna ben je zo in extase. Ik weet ook heel veel niet meer van de verlenging. Het was vanaf Amerika dat we hem zouden gebruiken. Eigenlijk zou Memphis de bal moeten krijgen, maar hij werd gewisseld.” Dus nam Weghorst ‘m, de rest is geschiedenis.

Weghorst zal er bij zijn op het EK

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
211+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie