‘Eredivisie-transfer Weghorst in de steigers’

Foto: ‘Eredivisie-transfer Weghorst in de steigers’

Wout Weghorst lijkt te azen op een terugkeer naar de Eredivisie. FC Twente-watcher Leon ten Voorde ziet dat een transfer van Weghorst naar Twente steeds meer gestalte krijgt. De clubwatcher verwacht dat er komende zomer een deal wordt gesloten.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Weghorst aast op FC Twente-transfer

Weghorst komt momenteel op huurbasis uit voor Hoffenheim, dat de Oranje-international huurt van Burnley. Daar heeft de spits nog een contract tot medio 2025, waardoor Twente in ieder geval de knip lijkt te moeten gaan trekken. De spits liet zelf al bij Viaplay ontvallen wel wat te voelen voor een overgang naar Enschede. “Ik heb het eigenlijk altijd gezegd en ik heb ook nog één droom: voor FC Twente spelen.”

In de podcast De Ballen Verstand van TC/Tubantia stelt Ten Voorde dat Weghorst daarmee een duidelijke hint gaf. “Dit was een open sollicitatie. Hij zwijmelde weg alsof hij zijn grote liefde voor het eerst zag.” Volgens de clubwatcher lijkt een deal een goede mogelijkheid. “Je zag het aan de fonkeling in zijn ogen: alles wordt nu gereed gemaakt voor een transfer van Wout Weghorst naar Twente. Het moet allemaal financieel kunnen uiteindelijk, want hij heeft nog een jaar bij Burnley. Die hebben afgelopen zaterdag wel weer verloren, een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie.”

Ten Voorde verwacht echter niet dat Weghorst bij The Clarets wil blijven. “Dus dan wordt het de vraag wat Burnley voor hem gaat vragen. Kun je dat een beetje rekken? Want hoe langer je wacht, hoe minder hij gaat kosten. Anderzijds: als Weghorst komt, moet je daar niet eind augustus mee aankomen, wanneer je voorronde Champions League hebt gespeeld.”

Moet Twente werk maken van Wout Weghorst?

  • Ja, absoluut
  • Nee, niet aan beginnen
366+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie