‘Belangrijkste Ajax-transfer op komst’

Foto: ‘Belangrijkste Ajax-transfer op komst’

Een nieuwe hoofdtrainer aanstellen is de topprioriteit voor Ajax. Daar zijn volgens De Telegraaf drie kandidaten in beeld met Erik ten Hag als voornaamste kandidaat. Ook Graham Potter en Francesco Farioli zijn in beeld. Toch ziet directeur voetbal Marijn Beuker dat niet direct als allerbelangrijkste transfer.

Ajax-staf samenstellen belangrijkste transfer

“Onze belangrijkste transfer wordt de complete technische staf, die er alles aan gaat doen de speelwijze in trainingen duidelijk te maken”, vertelt Beuker in gesprek met De Telegraaf. “Je kunt je afvragen of dat de afgelopen seizoenen genoeg is gebeurd. We streven het hoogste Europese podium na.”

Volgens Beuker maken hij en hoofd scouting Kelvin de Lang gebruik van twee belangrijk klankborden binnen de club. “We hebben veelvuldig contact met commissaris Danny Blind en rvc-adviseur Louis van Gaal. Met name Danny nemen we in een vroeg stadium mee in onze gedachten over de selectie, de spelers en de trainers die we op het oog hebben, omdat hij direct betrokken is.”

Adviserende rollen voor Blind en Van Gaal

Blind is daarin niet bepalend, maar Beuker stelt veel waarde aan zijn mening te hechten. “Met Louis zitten is ook altijd mooi. Hij drukt zijn zin niet door, maar hoort ons aan, stelt de juiste vragen en geeft gevraagd en ongevraagd zijn ideeën en meningen. Hij daagt ons ook uit na te denken over bepaalde situaties.”

Volgens Beuker heeft dat er toe geleidt dat er duidelijke profielschetsen zijn opgesteld die nodig zijn binnen de Ajax-staf. “We willen geen eenheidsworsten, maar trainers die complementair aan elkaar zijn. Idealiter heb je een tactisch oog, iemand die op Champions League-niveau weet wat winnen inhoudt en mensen die bezig zijn met de ontwikkeling van het individu en de speelwijze. Dat moeten we organiseren in onze staf. Het helpt ook niet als je drie tactische meesters hebt. De afgelopen maanden hebben we allerlei opties onderzocht en er is inmiddels een lijst kandidaten. Op een gegeven moment moeten we die puzzel leggen.”

Gaat Ajax een Nederlandse of buitenlandse trainer aanstellen?

  • Een Nederlandse trainer
  • Een buitenlandse trainer
1380+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie