Slot verklaart Giménez-absentie: “Zondag al ontstaan”

Foto: Slot verklaart Giménez-absentie: “Zondag al ontstaan”

Santiago Giménez verscheen donderdagavond niet aan de aftrap in het duel met Go Ahead Eagles. De Mexicaan zou in de punt van de aanval beginnen, maar moest in de warming-up afhaken. Een kuitblessure speelde de spits echter parten, waardoor hij op de bank moest plaatsnemen. Slot gaf na afloop van de wedstrijd tekst en uitleg over de ontstane blessure.

Slot laat zich uit over Giménez-blessure

“Zondag in de bekerfinale kreeg hij een tik op zijn kuit”, reageerde Slot op de persconferentie nadat er een vraag werd gesteld over de afwezigheid van Giménez. Daar had hij toen in de rust al last van. Maandag hebben we niet getraind, dinsdag niet getraind en woensdag voor het eerst wel. Die training kon hij meedoen, maar je kan het voorstellen dat het een rustige training was. Vandaag in de warming-up moest hij afhalen omdat hij te veel last had van die tik op zijn kuit.”

Slot laat zich uit over basisplaatsen Bijlow en Trauner

Ayase Ueda mocht daardoor in de punt van de aanval beginnen, maar ook Justin Bijlow en Gernot Trauner verschenen aan de aftrap. Voor het laatstgenoemde tweetal leek dat met het oog op het EK te gebeuren. Of Slot het tweetal ook laat staan wilde de oefenmeester niet verklappen. “Het zou gek zijn als ik nu de opstelling voor de overige drie wedstrijden bekend zou maken. We hebben deze keuze gemaakt, maar dat was niet makkelijk. Timon heeft het geweldig gedaan en Nieuwkoop doet het ook erg goed. Dat is ook een zeer goede aankoop gebleken voor ons. Als je dat soort jongens niet opstelt is het lastig.”

Volgens Slot heeft het ook met een stukje gunfactor te maken richting Bijlow en Trauner. “Tegelijkertijd hebben Justin en Gernot voor Feyenoord en indirect ook voor mij ontzettend veel betekend. Als je ze dan kan helpen door ze op te stellen. Het moet ook niet helemaal gezien worden als gunst. Die jongens zijn ook serieus goed. Ik vond ze beide uitstekend spelen, net zoals het hele elftal uitstekend speelde. Het is blijkbaar lekker om in een ploeg te komen die zoveel automatismen heeft. Ik vond Gernot goed, maar degene die naast hem stond (Beelen, red) heeft ook een hele goede wedstrijd gespeeld.”

Moet Slot Ueda in de laatste wedstrijden laten staan?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, Giménez moet weer in de basis staan
460+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie