‘Promes speelt vies spelletje in Dubai’

Foto: ‘Promes speelt vies spelletje in Dubai’

John van den Heuvel heeft bij RTL Boulevard gereageerd op de situatie rondom Quincy Promes. De veelbesproken Nederlandse aanvaller zit al anderhalve maand vast in Dubai, waar hij in beroep is gegaan tegen zijn uitlevering naar Nederland. De misdaadverslaggever denkt dat de speler van Spartak Moskou een ‘spelletje speelt’.

John van den Heuvel geeft update over situatie rond Quincy Promes

Hiermee zou de 32-jarige Amsterdammer uitlevering naar Nederland willen voorkomen. Dat heeft te maken met een eerder misdrijf in Rusland, waar Promes ook op de opsporingslijst zou staan wegens belastingontduiking. Ook de Russen kunnen vragen om uitlevering. De gevolgen zouden daar echter een stuk kleiner zijn dan in Nederland. “Quincy Promes zit onder geen fijne omstandigheden vast, dus de vraag is hoe lang hij die uitleveringsprocedure wil rekken”, aldus Van den Heuvel.

Belastingschuld in Rusland

“Uiteindelijk denk ik dat het (de uitlevering, red) wel gaat gebeuren. Het kan zijn dat ook Rusland een uitleveringsverzoek gaat doen, waar hij belastingschuld heeft en waarschijnlijk een maand zou moeten zitten”, stelt de misdaadjournalist. “Iedereen voelt op zijn klompen aan het een spelletje is, en daar moet Rusland ook nog maar aan zien mee te werken.”

Promes is in Nederland in twee aparte strafzaken veroordeeld tot gevangenisstraffen. Bij het eerste delict stak hij zijn neef met een mes tijdens een familie feest. Vorig jaar sprak de rechtbank al een straf van 1,5 jaar uit. Begin 2024 kwam daar een straf van zes jaar bovenop voor betrokkenheid bij de invoer van twee grote partijen drugs, waarvan eentje kon worden onderschept.

Kan Promes uitlevering voorkomen?

  • Ja, denk toch van wel
  • Nee, dat is kansloos
9032+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie