Borst ‘schaamt zich een beetje’ voor Nederlands elftal-speler

Foto: Borst ‘schaamt zich een beetje’ voor Nederlands elftal-speler

Hugo Borst vindt het ‘gunstige ontwikkelingen’ dat Wout Weghorst dit seizoen maar moeilijk scoort bij TSG Hoffenheim, omdat hij liever Brian Brobbey mee met Oranje ziet gaan op het EK 2024 in Duitsland. Dat vertelt de journalist in Veronica Offside.

‘Het is bij Weghorst aanstellerig, theatraal. Kom op, man’

“Hebben jullie met Wout Weghorst niet dat je je een klein beetje schaamt?”, vraagt Borst over Weghorst aan Wim Kieft en Andy van der Meijde. Laatstgenoemde heeft dat totaal niet. “Hij doet soms rare dingen, maar hij heeft wel iets extra’s wat we soms missen bij het Nederlands elftal. Hij gaat over lijken en dat vind ik wel mooi.”

Borst vindt het juist irritant dat Weghorst bijvoorbeeld overdreven met zijn hand op zijn hart en de ogen gesloten het volkslied zingt. “Het is aanstellerig, theatraal. Kom op, man. Als je Amerikaan bent en net terug bent van een oorlog in het Midden-Oosten, dan doe je dat. Die jongen in Italië, moeten we die niet even uittesten in maart (Joshua Zirkzee, red.)? Dan houden we Wout in de wachtkamer.”

Wim Kieft

Wim Kieft zou voor Brobbey gaan. “Weghorst heeft het gezien zijn kwaliteiten goed gedaan in Oranje, maar in principe wordt Brobbey de nummer één spits, tenzij Koeman daar met Memphis Depay wil gaan spelen. Dat mag je toch wel zeggen, of niet? Dat Brobbey een goede speler is. Dat schijnt een gewaagde uitspraak te zijn tegenwoordig. Brobbey is completer dan Weghorst. In de diepte kun je Brobbey gebruiken, maar dat kan met Weghorst natuurlijk niet. Als je gaat kijken: wie is momenteel de beste spits om in het Nederlands elftal te spelen? Dan is het Brobbey.”

Zou jij Weghorst meenemen naar het EK?

  • Ja
  • Nee
300+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie