10: Deze landen leveren de meest waardevolle spelers

Soccernews

De geroemde website Transfermarkt heeft de Top honderd van de meest waardevolle spelers bekendgemaakt. Dit heeft een prachtige lijst opgeleverd, maar uit welk land zijn de meesten afkomstig en komt dat overeen met sportief succes? [i]SoccerNews.nl[/i] zet de toptien op een rijtje.

[b]10. Italië[/b]
Italië is een echt voetballand en bereikte deze zomer nog de kwartfinale van het EK. Toch levert men ‘slechts’ drie spelers aan deze lijst. Het gaat daarbij om Marco Verratti (Paris Saint-Germain) en het tweetal Leonardo Bonucci en Claudio Marchisio van Juventus.

[img]//uploads/marco-verratti(paris-saint-germain)(13-01-2016).jpg[/img]

[b]9. Uruguay[/b]
Uruguay levert een viertal spelers aan deze lijst. Het Zuid-Amerikaanse land levert zelfs een speler aan de topvijf en het zal niemand verbazen dat het daarbij gaat om Luis Suarez. De steraanvaller van FC Barcelona vinden we terug op de vierde plek met negentig miljoen euro als marktwaarde.

[img]//uploads/luis-suarez(fc-barcelona)(30-07-2016).jpg[/img]

[b]8. Portugal[/b]
Portugal kroonde zich deze zomer tot Europees kampioen en beschikt dus over een uitstekend elftal. Dit land is goed voor een vijftal spelers in dit klassement. Cristiano Ronaldo is dé uitschieter met een marktwaarde van 110 miljoen euro en dat levert hem een tweede positie op.

[img]//uploads/cristiano-ronaldo(real-madrid)(29-02-2016).jpg[/img]

[b]7. Engeland[/b]
De Engelse Premier League staat bekend als een echte koopcompetitie. Veel buitenlanders worden overgehaald met lucratieve aanbiedingen, maar gelukkig leveren zij ook nog vijf spelers aan dit klassement. Raheem Sterling is het hoogst ingeschaald met 45 miljoen euro en dat ligt flink lager dan het bedrag dat Manchester City een jaar geleden neertelde.

[img]//uploads/raheem-sterling(manchester-city)(23-08-2015).jpg[/img]

[b]6. Argentinië[/b]
Argentinië wacht alweer heel wat jaren op nieuw succes met de nationale ploeg. Ook deze zomer lukte het weer niet om de Copa América te winnen, maar toch leveren zij zeven spelers aan deze lijst en daarbij zit ook de nummer één. We hoeven niet geheimzinnig te doen om Barça-aanvaller Lionel Messi daarbij naar voren te schuiven.

[img]//uploads/lionel-messi(fc-barcelona)(30-07-2016).jpg[/img]

[b]5. België[/b]
België beschikt over een fantastische lichting, al snakt men nog steeds naar een écht succesverhaal. Ons buurland levert in ieder geval acht van de honderd spelers. Een plek in de toptien ontbreekt, maar Eden Hazard (Chelsea, elfde) en Kevin De Bruyne (Manchester City, dertiende), komen in de buurt.

[img]//uploads/balen-eden-hazard-belgie(1-07-2016).jpg[/img]

[b]4. Frankrijk[/b]
Frankrijk heeft sinds kort duurste speler aller tijden op de erelijst staan. Paul Pogba is voor een recordbedrag teruggekeerd naar Manchester United en vanzelfsprekend heeft hij een mooie positie te pakken: negende. Naast Pogba staan er nog negen andere Fransen bij de bovenste honderd.

[img]//uploads/paul-pogba(frankrijk)(10-07-2016).jpg[/img]

[b]3. Duitsland[/b]
Vanzelfsprekend mag Duitsland niet in deze lijst ontbreken. De Bundesliga staat hoog aangeschreven, de clubs draaien goed mee in Europa en ook de nationale ploeg gooit hoge ogen. Er staan elf Duitsers bij de eerste honderd en Thomas Müller staat als nummer zeven het hoogst.

[img]//uploads/thomas-muller(duitsland)(27-06-2016).jpg[/img]

[b]2. Brazilië[/b]
Brazilië levert traditioneel een groep uitstekende voetballers af. Het rendement is misschien niet altijd even overweldigend, maar eenmaal in vorm is het smullen. Twaalf spelers hebben de beste honderd gehaald en Neymar blinkt daarbij uit met een derde positie achter Messi en Ronaldo.

[img]//uploads/neymar(brazilie)-tegen-zuid-afrika(04-08-2016).jpg[/img]

[b]1. Spanje[/b]
Spanje voert momenteel de ranglijst aan en heeft zelfs een gat geslagen. Maar liefst vijftien Spanjaarden hebben deze ranglijst gehaald. Overigens vinden we de eerste speler pas op plek veertien (Koke), maar dat maakt de inbreng natuurlijk niet minder bijzonder.

[img]//uploads/koke(atletico-madrid)(15-12-2015).jpg[/img]

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie