‘Ongelukkige Ajacied wil weg’

Foto: ‘Ongelukkige Ajacied wil weg’

Vermoedelijk mogen we heel veel transfers verwachten bij Ajax in de zomerse window: inkomende, maar zeker ook uitgaande. Wat gaat Chuba Akpom bijvoorbeeld doen? Voor hem was er al de nodige (concrete) interesse in de afgelopen winter…

‘Chuba Akpom op weg naar Ajax-uitgang’

In een interview met ESPN laat de Engelsman zich uit over de toekomst: “Ik weet niet wat de club wil. Wat ik wil doen? Weet ik niet, gewoon lol hebben en voetballen. Dat is het belangrijkste. Nee, het maakt me niet uit waar. We hebben nog twee belangrijke wedstrijden te spelen en dan gaan we in de zomer evalueren. Ik kan de toekomst niet voorspellen.”

Analyticus Kees Luijckx luistert mee en weet genoeg: Akpom is niet gelukkig in de Johan Cruijff ArenA en staat open voor een vertrek. “Ik denk dat hij er ook redelijk zakelijk in staat. Hij heeft gewoon helemaal geen leuk seizoen gehad. Hij heeft er weliswaar elf in liggen nu (in de Eredivisie, red.). Dat vind ik nog vrij veel voor zijn doen, in dit Ajax…”, aldus de oud-voetballer.

Presentator Pascal Kamperman concludeert: “Als ik jou zo hoor, dan blijft hij dus niet?” Luijckx antwoordt: “Je ziet een verdedigend, defensief interview. Als hij iets beters krijgt of ziet, dan gaat hij daarvoor, denk ik.”

Herkansing voor Nottingham Forest?

In de afgelopen winter wilde Nottingham Forest Akpom naar de Premier League halen. De Engelsen hadden een huurperiode van een half jaar op komst met een verplichte optie tot koop ter waarde van zeventien miljoen euro, mét een addertje onder het gras: bij degradatie zou de clausule níét gelicht worden. Daar ging Ajax niet mee akkoord en daarom klapte de deal.

Proef jij dit ook?

  • Ik wel
  • Ik niet
588+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie