Van ‘t Schip onthult: ‘In gesprek met Ajax’

Foto: Van ‘t Schip onthult: ‘In gesprek met Ajax’

Ajax won vandaag met 1-4 van FC Volendam en ligt dus op koers om de (vrij felbegeerde) vijfde plek in de Eredivisie binnen te slepen. Dat zou goed werk zijn van oefenmeester John van ‘t Schip, die hoogstwaarschijnlijk wel aanblijft in de Johan Cruijff ArenA, maar zeker een andere rol krijgt. Hoe die er precies uit gaat zien is echter nog onbekend.

John van ‘t Schip en Ajax onderhandelen over ‘nieuwe rol’

Eerst analyseert de coach de wedstrijd voor de camera bij ESPN: “Het kan allemaal beter, maar we moeten realistisch blijven: dit is een goede belangrijke overwinning.” Jordan Henderson keerde terug in de basis en speelde een puike partij: “Hij is een belangrijke speler die coacht en ervoor zorgt dat iedereen bij de les blijft. Hij is er lange tijd uit geweest, dus hij was ook met zijn eigen prestaties bezig. In de wedstrijden die hij gespeeld heeft, haalden we niet de punten die we wilden. Dus wat dat betreft was zijn rentree goed.”

Óók positief: Alex Kroes is teruggekeerd en dus heerst er weer iets van bestuurlijke rust. “We hebben gelijk drie punten. Het Kroes-effect. Het is een heel onrustig jaar, daarom is het belangrijk dat de dingen goed worden neergezet, waardoor Ajax volgend seizoen in ieder geval de top-drie kan aanvallen.”

Head of Coaching

En wat wordt zijn eigen rol volgend seizoen? Van ‘t Schip zou ‘Head of Coaching’ worden, maar dat gaat er hoogstwaarschijnlijk anders uitzien: “We komen daar wel uit, maar de functie zal iets anders zijn dan gedacht. Daar zijn we over aan het praten. We proberen het aan te kleden zodat iedereen gelukkig is. Ja, mijn intentie is om te blijven. Het is nu niet het moment om daarover verder te praten, omdat we nog in gesprek zijn. Ik kan er nog niet veel over zeggen.”

Hoop jij dat hij blijft?

  • Ik wel
  • Ik niet echt
242+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie