Bosz: ‘Voor mij is dit niet het enige’

Foto: Bosz: ‘Voor mij is dit niet het enige’

PSV is officieel Eredivisie-kampioen en dat betekent dat oefenmeester Peter Bosz eindelijk eens een hoofdprijs pakt. Daar is de coach weliswaar blij mee, maar eigenlijk is hij nog veel contenter met het spel van zijn ploeg, vertelt hij op de persconferentie na afloop van het duel met Sparta Rotterdam (4-2).

Peter Bosz: “De voldoening haal ik op andere momenten”

De Eindhovenaren kwamen op achterstand in het Philips Stadion en bij rust stond het 2-2, maar uiteindelijk werd er ‘gewoon’ gewonnen. “Ik vond het wel een typische kampioenswedstrijd, want het was bar slecht”, aldus Bosz. “Geen goed voetbal, en in onze slechtste wedstrijd van het seizoen scoorden we alsnog vier keer. Sparta deed het goed, maakte het ons ook echt lastig. Het was moeilijk om vandaag te genieten, daar was het niet goed genoeg voor. Dat telt nu alleen niet, het gaat op dit moment om het feest.”

De trainer vervolgt zijn relaas: “Het is een geweldig seizoen geweest. Je komt als trainer nieuw binnen, dan heb je tijd nodig om je spelers te leren kennen. Hoe snel dat is gegaan, dat is wel uniek. We hebben eigenlijk niet echt heel zwakke momenten in het seizoen gehad, en dat is knap. Dat is hoe je een kampioenschap binnenhaalt. Ik heb gezegd dat ze drie dagen feest moeten vieren, maar we willen de laatste twee wedstrijden ook winnen.”

“Voor mij is dat niet het enige”

Bosz is niet alleen blij met het resultaat, maar ook met het vertoonde voetbal: “De voldoening haal ik op andere momenten. Ja, ik ben blij dat we dit geweldige resultaat hebben behaald met PSV, maar voor mij is dat niet het enige. Ik weet niet of ik gelijk heb, maar als ik zag hoe het publiek reageerde op ons, denk ik dat ze ook heel blij waren met de manier waarop we dit jaar hebben gevoetbald. We hebben aangetoond dat je mooi voetbal kunt spelen én kampioen kunt worden.”

Goede instelling?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
39+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie