Duitsers winnen met 9-0, Spanje op WK-koers

Duitsland heeft donderdagavond een megazege geboekt in de WK-kwalificatiefase. Geholpen door een snelle rode kaart ging Liechtenstein kansloos onderuit in Wolfsburg: 9-0.

De avond begon dramatisch voor Liechtenstein. Al in de negende minuut ging Jens Hofer veel te hard op Leon Goretzka, die bijna werd onthoofd. Scheidsrechter Ivana Martincic besloot de speler van de bezoekers met een rode kaart weg te sturen, waarna Leon Goretzka vanaf elf meter de score mocht openen. Tot overmaat van ramp maakte Daniel Kaufmann kort daarna ook nog een eigen doelpunt.

Liechtenstein had met tien man helemaal niets te vertellen in Wolfsburg, waar oud-bondscoach Joachim Löw eerd uitgezwaaid. Leroy Sané en Marco Reus zorgden binnen 25 minuten voor een 4-0 voorsprong. Die stand stond halverwege ook nog op het scorebord. Na rust liep de Duitse voorsprong dankzij opnieuw Sané, Thomas Müller (tweemaal), Ridle Baku en een eigen doelpunt Maximilian Goppel uit naar 9-0.

Duitsland was al zeker van een WK-ticket. Noord-Macedonië staat tweede na de 0-5 zege bij Armenië, waar Roemenië nu derde staat door de 0-0 tegen IJsland.

Groep B: Spanje doet goede zaken

Spanje heeft goede zaken gedaan in aanloop naar de beslissende clash met Zweden. De Scandinaviërs verloren donderdag met 2-0 van Georgië, waardoor de ploeg van bondscoach Luis Enrique de koppositie kon overnemen. Dit lukte ten koste van Griekenland: 0-1.

Het Griekenland van bondscoach John van ‘t Schip maakte het Spanje zeker niet makkelijk. Een benutte strafschop van Pablo Sarabia in het eerste half uur bleek echter voldoende voor drie punten. Op 14 november staan Spanje en Zweden tegenover elkaar met een direct WK-ticket als inzet.