‘Oud-Ajacied draait de gevangenis in’

Foto: ‘Oud-Ajacied draait de gevangenis in’

Er gaan steeds meer koppen rollen in de zaak rond ontucht vanuit de Spaanse voetbalbond. Oud-voorzitter Luis Rubiales is daarbij het hoofdpersoon, maar ook een oud-Ajacied laat zich niet onbetuigd.

Celstraf geëist tegen voormalig Ajax-speler Albert Luque door schandaal Spaanse voetbalbond

Binnen de Spaanse bond hing een machosfeer, waar de hoogste bazen de nodige druk uitoefenden op medewerkers die in de hiërarchie onder hen stonden. Het bekendste voorbeeld is de kus van Rubiales aan het adres van speelster Jennifer Hermoso na de WK-finale. De voormalig preses rijdt een twijfelachtig parcours van corruptie, afluisterschandalen en vrouwenzaken.

Druk uitgeoefend op Hermoso

Het Spaanse OM eist 2,5 jaar cel tegen Rubiales. NU.nl schrijft woensdag dat er ook anderhalf jaar cel jegens drie andere officials wordt geëist oud-bondscoach Jorge Vilda, voormalig technisch directeur Albert Luque en Rubén Rivera, die verantwoordelijk was voor de marketing van de Spaanse voetbalbond. Zij zouden druk op Hermoso hebben uitgevoerd om in een video te zeggen dat de kus met haar toestemming was gegeven. Dat heeft de aanvaller van het Mexicaanse Tigres UANL altijd ontkend.

Zo valt de naam van oud-Ajacied Luque ineens in het verhaal. Hem staat dus ook een gevangenisstraf boven het hoofd. Hij kwam als grote speler in 2007 binnen bij Ajax, maar kon de hoge verwachtingen nooit inlossen. De voormalig international kwam in twintig officiële duels voor de Amsterdammers tot vier goals en twee assists. Na zijn carrière als voetballer kreeg hij een rol bij de Spaanse bond.

Ken jij hem nog als speler?

  • Echt wel
  • Nee, zegt me weinig…
934+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie