Xavi brengt goed nieuws voor Barça én Spaanse nationale ploeg

Foto: Xavi brengt goed nieuws voor Barça én Spaanse nationale ploeg

De blessure van Pedri lijkt minder ernstig dan gedacht. Dat heeft FC Barcelona-trainer Xavi Hernández donderdag laten weten. De oefenmeester is ervan overtuigd dat de talentvolle middenvelder snelle terugkeert, en sterker dan ooit.

Nieuwe blessure Pedri is minder ernstig dan verwacht

Barça heeft te maken met de nodige blessuregevallen. Afgelopen zondag ging Frenkie de Jong nog naar de kant met een verstuikte enkel. Pedri viel eveneens uit tegen Athletic de Bilbao. De 21-jarige Spanjaard kon zijn tranen niet bedwingen, waardoor het om een stevige kwetsuur leek te gaan. Die vermoedens werden versterkt door Xavi, die na afloop liet weten dat de blessure van zijn pupil ‘serieus’ is.

Dat bleek ook het geval, maar toch kon er donderdag goed nieuws gebracht worden. In Spanje vreesde men al dat de technisch begaafde middenvelder op het EK komende zomer zou ontbreken. Dat lijkt niet het geval. “Het is niet zo serieus als dat we eerst dachten. Ik ben ervan overtuigd dat hij terugkomt en belangrijk gaat zijn. Hij is niet de eerste jonge speler die dit is overkomen”, zei Xavi op de persconferentie.

Lange lijst aan blessures

Pedri heeft op jonge leeftijd al een behoorlijke historie met blessure, mede doordat hij veel wedstrijden speelt. Tussen 2021 en 2024 kampte de middenvelder met meerdere hamstring- en spierblessures. “Het lastige voor Pedri is dat hij zichzelf moet overtuigen dat hij gaat herstellen en dat het goed komt”, besloot de Catalaan.

Moet Pedri meer rust krijgen?

  • Ja, daar speelt Xavi een grote rol in
  • Nee, die blessures zijn gewoon pech
346+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie