Leeuwinnen verliezen van Spanje, maar krijgen tweede kans

Foto: Leeuwinnen verliezen van Spanje, maar krijgen tweede kans

Het Nederlandse vrouwenteam is er vrijdagavond niet in geslaagd om door te dringen tot de finale van de Nations League. In en tegen Spanje verloren de Oranje Leeuwinnen met 3-0.

Oranje Leeuwinnen gaan de troostfinale in

Nederland bereikte in 2023 de Final Four van de Nations League na een bloedstollende thuiswedstrijd tegen België. Op één doelpunt verschil hield het team van Andries Jonker de Engelsen onder zich. Niet Sarina Wiegman en consorten, maar de Oranje Leeuwinnen mochten daardoor in het Estadio Nuevo Mirandilla aantreden tegen de regerend wereldkampioen.

Esmee Brugts zorgde in de beginfase voor het eerste gevaar aan Nederlandse zijde. Ook Lineth Beerensteyn noteerde een dreigend moment in de eerste helft, maar verder was het vooral Spanje dat de klok sloeg. Met name Salma Paralluelo kreeg een drietal opgelegde kansen om de thuisploeg op voorsprong te zetten, ware het niet dat haar vizier niet op scherp stond.

Spanje slaat op gevoelig moment toe

Daphne van Domselaar stond goed te keepen, maar in de 41ste minuut werd de openingstreffer dan toch een feit. Uitgerekend Jennifer Hermoso, de meest besproken vrouw van het afgelopen WK, schoot raak na Caitlin Dijkstra te hebben uitgespeeld. Nog voor het rustsignaal nam de schade toe. Aitana Bonmati wist Jackie Groenen af te troeven en gleed de 2-0 tegen de touwen.

Jonker besloot Vivianne Miedema, die nog zoekende is na een zware knieblessure, in de rust in de kleedkamer achter te laten. Uitgerekend Damaris Egurrola mocht invallen, maar ook de voormalig jeugdinternational van Spanje slaagde er niet in om de spanning terug te brengen. Ona Batlle maakte in de 77ste minuut ook nog de 3-0, al leek er even sprake te zijn van hands.

Ondanks de nederlaag in Spanje is de Olympische droom van Nederland nog niet voorbij. Frankrijk rekende gelijktijdig af met Duitsland (2-1), waardoor de winnaar van de wedstrijd in Heerenveen zich óók plaatst voor de Olympische Spelen. Frankrijk is als gastland namelijk al zeker van deelname.

Scoreverloop: 1-0 (41′) J. Hermoso, 2-0 (45′) A. Bonmati, 3-0 (77′) O. Batlle

Gaat Nederland de klus alsnog klaren?

  • Ja
  • Nee
271+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie