Spelers om in de gaten te houden op het EK 2024

Spelers om in de gaten te houden op het EK 2024

Het Europees Kampioenschap voetbal is altijd een podium geweest waar jonge talenten schitteren en gevestigde sterren hun stempel drukken. Met het EK in het vooruitzicht is het tijd om de schijnwerpers te richten op enkele spelers die het potentieel hebben om beslissend te zijn voor hun land.

Van opkomende talenten tot ervaren krachten, in dit artikel behandelen we spelers waarvan wij denken dat ze wel eens boven zich uit zouden kunnen stijgen.

Talenten op het EK

Voordat we het gaan hebben over de wereldsterren op het EK, behandelen we de talenten.

Florian Wirtz

Florian Wirtz is een Duitse voetballer die geboren is op 3 mei 2003. Hij staat bekend om zijn buitengewone talent en wordt beschouwd als een van de meest veelbelovende jonge spelers in het Duitse voetbal. Wirtz begon zijn professionele carrière bij Bayer Leverkusen en maakte zijn debuut in het eerste elftal op slechts 17-jarige leeftijd, waarmee hij de jongste doelpuntenmaker ooit werd in de Bundesliga. Wirtz beleefde een wereldseizoen bij Bayer Leverkusen en heeft een grote rol gespeeld bij het kampioenschap. Hij wil er met Duitsland voor eigen publiek natuurlijk alles aan doen om de EK beker in Duitsland te houden.

Florian Wirtz
Foto: © Pro Shots
  1. Unibet

    €50 aan freebets bij €10 inzet!
    24+. Om deel te nemen is registreren vereist. Plaats een sportweddenschap van minimaal €10 om de 5x €10 free bets te krijgen. Weddenschappen moeten geplaatst zijn met cash. Er zijn geen minimale odds vereist voor het verkrijgen van de free bets. Elke storting dient minimaal 1x volledig te worden ingezet voordat er een uitbetaling aangevraagd kan worden. Wanneer de free bets op je account staan, zijn deze zeven dagen geldig. De algemene voorwaarden van Unibet zijn te allen tijde van toepassing op deze campagne. Volledige voorwaarden

Jude Bellingham

Jude Bellingham is de laatste jaren uitgegroeid tot een sterke speler. Bij Borussia Dortmund brak hij door en bij Real Madrid beleefde hij afgelopen jaar ook een droomseizoen. Hij werd kampioen met de Koninklijke en had daarin een groot aandeel. Hij wordt nu al gezien als één van de beste middenvelders van de wereld, en dat terwijl hij nog maar 20 jaar is! Op het EK 2024 gaat hij ongetwijfeld ook een belangrijke rol spelen in de titelkansen van Engeland. Hij kan scoren én assists leveren. Scandeert Engeland na afloop van het EK zijn naam?

Jude Bellingham
Foto: © Pro Shots

Xavi Simons

Simons is volgens velen het grootste voetbaltalent van Nederland. Hij speelde al op jonge leeftijd voor Barcelona en PSG en is na een goed seizoen bij PSV bij het Duitse Red Bull Leipzig terechtgekomen. Hier is hij van onschatbare waarde op het middenveld van Die Roten Bullen. Met zijn 21 jaar ziet zijn toekomst er bij het Nederlands elftal ook rooskleurig uit. Toch heeft hij in zijn interlands nog niet kunnen overtuigen. Het is een kwestie van tijd voordat Xavi Simons ook in oranjekleuren gaat schitteren. Misschien wordt dit wel zíjn EK!

Xavi Simons
Foto: © Pro Shots

Lamine Yamal

Yamal wordt gezien als hét paradepaardje uit de La Masia academie, de jeugdopleiding van FC Barcelona. Met zijn 16 jaar heeft het Spaanse supertalent al een basisplaats bij Barcelona afgedwongen en hij doet het zeer verdienstelijk. Hij speelt doorgaans als rechtervleugel aanvaller en valt op door zijn technische vaardigheden en volwassenheid in zijn spel. Lamine Yamal is zeker een geweldige aanwinst voor het Spaanse elftal en zal de komende jaren nog flink zijn stempel drukken op het spel van de Spanjaarden.

Lamine Yamal
Foto: © Pro Shots

Rasmus Højlund

Rasmus Højlund is de hoop van het Deense voetbal. De 21 jarige spits van Manchester United maakte bij Atalanta indruk en wist daarmee een transfer naar de Premier League af te dwingen. De Deen had het zwaar in het begin van het seizoen, maar later kwam de doelpuntenmachine toch op gang. Ondanks dat hij wordt geplaagd door veel blessureleed, is het zeker iemand om in de gaten te houden dit EK.

Rasmus Højlund
Foto: © Pro Shots

Jamal Musiala

Last but not least, Jamal Musiala. De 21-jarige middenvelder van Bayern München wordt gezien als één van de wereldsterren in opkomst. In 2023 eindigde Jamal Musiala – met enig onvrede van sommige voetbalfans – op de nummer 2 plek achter Jude Bellingham als Golden Boy. Dit seizoen zorgt Musiala alweer voor 10+ doelpunten en ook talrijke assists. Voor de Duitsers zelf was Musiala tweemaal belangrijk met een assist in oefenwedstrijden tegen Nederland en Frankrijk. Met wedstrijden in eigen land, zal Musiala zich als held willen kronen tijdens het EK 2024.

Foto: © Alamy

Wereldsterren op het EK

Genoeg over de talenten, en over naar de gevestigde namen in het hedendaagse voetbal. Want ook zij willen net zo graag de beker omhooghouden op 14 juli. Voor sommige spelers wordt de kans steeds kleiner dat ze ooit een EK op hun naam zullen schrijven en zijn daardoor gretiger dan ooit!

  1. Unibet

    €50 aan freebets bij €10 inzet!
    24+. Om deel te nemen is registreren vereist. Plaats een sportweddenschap van minimaal €10 om de 5x €10 free bets te krijgen. Weddenschappen moeten geplaatst zijn met cash. Er zijn geen minimale odds vereist voor het verkrijgen van de free bets. Elke storting dient minimaal 1x volledig te worden ingezet voordat er een uitbetaling aangevraagd kan worden. Wanneer de free bets op je account staan, zijn deze zeven dagen geldig. De algemene voorwaarden van Unibet zijn te allen tijde van toepassing op deze campagne. Volledige voorwaarden

Kylian Mbappé

Kylian Mbappé wordt samen met Erling Haaland gezien als de beste speler op dit moment. Noorwegen heeft zich niet geplaatst voor het EK en Haaland is er dus helaas niet bij. De superster van PSG staat al jaren aan de top en heeft al een WK achter zijn naam staan. Hij is tevens dé favoriet voor de topscorerstitel van het EK 2024. Frankrijk heeft op papier misschien wel de beste selectie van alle EK teams en ze zullen er alles aan doen om de bal aan Mbappé te geven. Hij is ook nog eens verantwoordelijk voor de penalties.

Kylian Mbappé
Foto: © Pro Shots

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo heeft eigenlijk geen introductie nodig. Zelfs op 39-jarige leeftijd scoort de Portugees nog aan de lopende band. Ronaldo is met 14 doelpunten de topscorer aller tijden op het EK voetbal. Als centrumspits zullen zijn ervaring en vaardigheden cruciaal zijn voor Portugal tijdens wat waarschijnlijk zijn laatste optreden op het Europees Kampioenschap zal zijn. Bovendien kan Ronaldo bepalend zijn op momenten waar Portugal het moeilijk heeft. Ronaldo zal er alles aan doen om zijn laatste EK te presteren.

Cristiano Ronaldo
Foto: © Pro Shots

Harry Kane

Één van de wereldsterren en meest constante spitsen op dit moment is HurriKane. Harry Kane heeft helaas nog last van de vloek en heeft de Bundesliga niet weten te veroveren met Bayern München. Ondanks ruim 35+ doelpunten in de Bundesliga en ook nog eens een flink aantal assists was het dé perfecte aankoop voor de Duitse grootmacht. Met Engeland hoopt Kane wel een prijs te maken en aankomend EK is een goede mogelijkheid.

Foto: © Alamy

Memphis Depay

Misschien wel dé speler die ons op dit EK moet voorzien van doelpunten is Memphis Depay. Ondanks een paar blessures heeft Memphis Depay een prima seizoen bij Atlético Madrid. Met 44 doelpunten in 90 interlands staat Memphis op dit moment op de nummer 2 plek in de lijst van topscorers aller tijden voor het Nederlands elftal. Alleen Robin van Persie heeft meer doelpunten. Met dit EK kan Memphis dichterbij en – hopelijk – zelfs eroverheen! Daarnaast lijkt het erop dat de aanvaller moet vertrekken bij Atlético Madrid. Zal Memphis het EK gebruiken om zichzelf in de kijker te spelen bij grote clubs?

Foto: © Alamy

Ilkay Gündoğan

Na jarenlange dominantie in de Premier League verliet de Duitse middenvelder Manchester City transfervrij voor de Catalaanse club. Gündoğan is ook voor FC Barcelona een enorm belangrijke schakel met een verscheidenheid aan doelpunten en assists. In die Mannschaft krijgt Ilkay ook de erkenning en is dan ook de aanvoerder van het elftal. Op dit moment wordt de middenvelder nog steeds gezien als één van de belangrijke schakels voor zowel club als land.

Foto: © Alamy

Kevin de Bruyne

Een enorm belangrijke schakel in het sterrenensemble van Pep Guardiola. De Bruyne was dit seizoen wel geteisterd door blessures, maar liet alsnog overtuigende statistieken zijn. Met een doelpunt hier en daar en voornamelijk het strooien van assists is Kevin de Bruyne het hart op het veld van Manchester City. Voor de Rode Duivels is de middenvelder ook erg belangrijk. Kevin de Bruyne zal dan ook zijn team op de sleeptouw willen nemen naar een mooi EK.

Foto: © Alamy

Deze spelers missen het EK voetbal

Gelukkig staat het meerendeel van de Europese topspelers op het EK voetbal in Duitsland. Toch zijn er altijd belangrijke spelers die door verschillende redenen een eindtoernooi aan zich voorbij moeten laten gaan. Hier hebben we de grootste spelers die het EK missen voor je op een rij gezet.

Erling Haaland

Misschien wel de beste speler van de wereld op dit moment – Erling Haaland – is zonder twijfel de grootste afwezige op het EK voetbal. De superster van Noorwegen wist zich niet bij de top twee te voegen van de EK kwalificatie en had ook geen kans meer om zich te plaatsen via de Nations League. Zeker een gemis voor dit toernooi. Met het neusje voor de goal hadden we gehoopt op vele doelpunten van de Noor.

Foto: © Alamy

Thibaut Courtois

De eerste keeper van Real Madrid en België was al een tijdje zeker van het feit dat het EK voetbal voor hem te vroeg komt. Hij scheurde in augustus 2023 zijn voorste kruisband in zijn linkerknie en komt sindsdien al niet meer in actie voor land en club. Courtois wordt door velen gezien als de bester keeper van de wereld en zijn afwezigheid is dan ook een aderlating voor de Rode Duivels.

Foto: © Alamy

David Alaba

Ook David Alaba kampt met een gescheurde kruisband. De verdediger van Real Madrid en voorheen Bayern München staat daarom al sinds december aan de kant. De Oostenrijker is een steunpilaar voor de Oostenrijkse ploeg en bondscoach Ralf Rangnick hoopt dan ook stiekem nog op herstel van Alaba. Het lijkt een 50/50 te worden of David Alaba kan spelen, maar het lijkt er wel op dat de centrale verdediger mee zal reizen.

Foto: © Alamy

Jurriën Timber

Timber maakte vorig seizoen indruk bij Ajax en verdiende daarmee een transfer naar Arsenal. In zijn eerste competitiewedstrijd ging het echter helemaal mis voor de verdediger. Hij liep een zware knieblessure op en kwam het hele seizoen niet meer in actie. Hij lijkt op de weg terug te zijn en traint weer mee bij Arsenal. Met het seizoen bijna ten einde, het gebrek aan wedstrijdritme en fitheid én het feit dat Ronald Koeman keuze heeft uit veel verdedigers, lijkt Jurriën Timber het EK aan zich voorbij te moeten laten gaan.

Foto: © Alamy

Paul Pogba

De loopbaan van de Franse middenvelder lijkt zo goed als voorbij. Paul Pogba heeft een schorsing van 4 jaar gekregen en wordt verdacht van dopinggebruik. Dat is een enorm gemis voor een 91-voudig international van l’ Équipe. Met onder andere Pogba wist Frankrijk in 2018 wereldkampioen te worden, maar ook zonder de middenvelder had Frankrijk goed gepresteerd op het WK in Qatar. Hier wist Frankrijk finalist te worden. Het aankomend EK zal Frankrijk weeral voor goede resultaten willen gaan zonder de Wereldkampioen.

Foto: © Alamy

Gavi

Toptalent Gavi zal ook het EK aan zich voorbij moeten laten gaan. De middenvelder van Spanje liep tijdens een EK-kwalificatiewedstrijd een stevige blessure op. Tegen Georgië scheurde Gavi zijn voorste kruisband en had ook nog eens een beschadiging aan de meniscus. Tijdens de kwalificatie wist Gavi hier en daar wel een doelpuntje mee te pikken, maar zal toch geduldig moeten zijn voor andere eindtoernooien met Spanje.

Foto: © Alamy
  1. Unibet

    €50 aan freebets bij €10 inzet!
    24+. Om deel te nemen is registreren vereist. Plaats een sportweddenschap van minimaal €10 om de 5x €10 free bets te krijgen. Weddenschappen moeten geplaatst zijn met cash. Er zijn geen minimale odds vereist voor het verkrijgen van de free bets. Elke storting dient minimaal 1x volledig te worden ingezet voordat er een uitbetaling aangevraagd kan worden. Wanneer de free bets op je account staan, zijn deze zeven dagen geldig. De algemene voorwaarden van Unibet zijn te allen tijde van toepassing op deze campagne. Volledige voorwaarden
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie