‘Ziyech zet zichzelf in etalage’

Foto: ‘Ziyech zet zichzelf in etalage’

Hakim Ziyech werd afgelopen transferperiode sterk in verband gebracht met een vertrek bij Chelsea. De aanvallende middenvelder werd onder Frank Lampard als grote aankoop binnengehaald, maar Thomas Tuchel en Graham Potter hebben (voorlopig) een voorkeur voor andere spelers.

In het League Cup-toernooi kreeg Ziyech alsnog de kans om zich vanaf het eerste fluitsignaal te bewijzen aan de Engelse hoofdtrainer. De oud-Ajacied kon het niet voorkomen dat zijn ploeg een nederlaag tegen Manchester City om de oren kreeg (2-0 verlies, red.). Zelf kon de aanvallende middenvelder terugkijken op een prima optreden.

Volgens The Sun was Ziyech aan Chelsea-kant de beste speler. “Ziyech probeerde het spel telkens te versnellen als hij de bal kreeg”, viel er te lezen in de boulevardkrant. Ook The Evening Standard had mooie woorden over voor de Marokkaans international, die voor het eerst sinds 30 augustus van dit jaar weer in de basis mocht starten.

“Ziyech toonde momenten van pure klasse met de bal aan zijn voeten maar zou wellicht meer impact op de wedstrijd hebben gehad”, was er in Football London te lezen. Dat Ziyech het voetballen nog steeds niet verleerd is, bewees één van de acties tijdens de wedstrijd tegen City.

The Evening Standard merkte het op als één van de spaarzame momenten dat Ziyech zijn grote klasse liet zien. “Het was de truc van de wedstrijd, maar over het algemeen liet hij niet veel zien.”

Voor de laatste wedstrijd voordat de spelers uitvliegen voor het WK of een vakantie neemt Chelsea het nog op tegen Newcastle United. De verwachting is dat Ziyech voor die wedstrijd weer op de bank plaats moet nemen. De wedstrijd tegen Manchester City kan mogelijk wel een mooie opsteker zijn in de hoop op een transfer in januari.

Afgelopen zomer leek Ziyech nog op de weg terug naar Ajax. De aanvallende middenvelder voerde naar verluidt gesprekken met de Amsterdammers over een terugkeer. De deal werd niet beklonken vanwege de vraagprijs van Chelsea: die zou veertig miljoen euro bedragen.

Ziyech gaat nog slagen bij Chelsea

  • Ja
  • Nee
1083+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
43+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
57+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
22+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
39+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
255+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
52+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
88+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
217+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
81+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
760+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
162+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
44+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
349+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
750+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
199+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
323+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
337+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie