Wie wordt nieuwe clubbaas van MVV? “Sportieve prestaties verbloemen financiële zorgen”

Foto: Wie wordt nieuwe clubbaas van MVV? “Sportieve prestaties verbloemen financiële zorgen”

Erik Noor zwaait begin mei definitief af als algemeen directeur bij Keuken Kampioen Divisieclub MVV. Gezien de dossiers die er nog allemaal liggen, zullen de Maastrichtenaren zo snel als mogelijk met een vervanger moeten komen. Maar wie? Ondertussen kan de club een extra financiele injectie wel heel goed gebruiken.

“Bij MVV is het qua financiën op de kleintjes letten, zoals dat vele jaren zo geweest is. En dát is nu echt niet veranderd.” Aan het woord is iemand met een bepalende functie binnen MVV, dat met de vertrekkende Erik Noor als het enige lid van een directie, een bestuur, RvC en een aantal medewerkers heeft.

“We moeten het met een relatief klein groepje doen allemaal bij deze club”, zo klinkt het uit de mond van insiders. “Nu Noor, die zeker een aantal dingen goed voor MVV heeft gedaan, vertrekt, zal er iemand moeten komen die op vele vlakken verstand van zaken heeft en kan handelen. Er is hier in ieder geval nog behoorlijk wat werk toen, ook al presteren we op dit moment heel aardig in de KKD.”

Zo is er de soap rondom de Belgische aanvoerder Matteo Waem. Heeft hij nog wel of niet de brief van MVV in handen gekregen waardoor hij met zijn eigen ogen heeft kunnen zien dat de optie in zijn contract is gelicht? En hij dus ook komend seizoen nog in stadion De Geusselt te bewonderen valt? Onder andere de nieuwe directeur zal zich als eindverantwoordelijke met deze kwestie moeten gaan bezighouden.

Meer geld

En dan is er nog het binnenhalen van ‘grote vissen’ als sponsors waar de profclub uit de Limburgse hoofdstad al lange tijd, in negatieve zin, tegenaan hikt. Dat wil maar niet echt lukken. “De sportieve prestaties verbloemen de financiële zorgen.” Een ander dossier waar de nieuwe clubbaas zich ook over zal moeten buigen is de eventuele verkoop van een nieuw pakket aandelen aan huidig aandeelhouder World Soccer Holdings (WSH).

Dit Amerikaanse bedrijf heeft al 24 % van de aandelen in handen, tegen eerdere betaling van een bedrag van 735.000 euro. Maar MVV wil stappen vooruit gaan zetten, en heeft daarvoor meer geld nodig. Ook een taak voor de nieuwe AD dus om dit tot een goed einde te gaan brengen.

Datzelfde geldt voor het kunstgrasveld in De Geusselt dat MVV wil gaan vervangen door natuurgras. Naast de eigen speelarena zou dan een trainingsveld moeten gaan verrijzen, zo heeft een architect althans bedacht. Een deel van de grote parkeerplaats zou hier dan voor moeten wijken. Dit plan ligt op tafel.

Ook dit zal op het bordje van de nieuw aan te stellen algemeen directeur terecht gaan komen. Volgens ingewijden is er een top kandidaat en zal de raad van commissarissen van MVV, waarin onder andere oud-international, WK-finalist en voormalig speler van MVV Ernie Brandts (foto) en voormalig burgemeester van Maastricht Onno Hoes zetelen, de rest van de top van de club hierover in de eerste week van mei gaan inlichten.

Tot dan toe doet MVV er alles aan om de naam van de nieuwe clubbaas hardnekkig geheim te houden. Dit terwijl de hele club, gezien de bovengenoemde dossiers, snel behoefte heeft aan duidelijkheid.

De Graafschap
MVV Maastricht
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 5 mei 2023 19:59.

Gaat MVV ver komen in de play-offs?

  • Ja
  • Nee
107+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:58
24+
Mourinho laat zich opnieuw gaan: “Fucking schande”
10:40
57+
‘Feyenoord strijdt met Club Brugge om handtekening Noorse middenvelder’
10:17
73+
‘Manchester United heeft eerste versterking binnen’
09:54
120+
‘Feyenoord wil koopoptie Wellenreuther lichten’
09:32
224+
Perez adviseert Ajax over Heitinga
09:16
38+
Gudelj vergeet pijn: “Voelt heel speciaal”
08:56
79+
Voormalig PSV’er beëindigt abrupt zijn loopbaan
08:35
270+
Perez fileert AS Roma: “Gewoon een gesticht”
08:15
77+
Jesús Navas legt na Sevilla-zege eis neer bij bestuur
07:54
370+
Álvarez geeft duidelijkheid over transferwensen
07:40
767+
Nederlaag AS Roma heeft groot effect op Ajax
07:19
268+
Verliezende Mourinho houdt rug recht
07:00
842+
STEM op de LINKSBACK | SN Team van het Seizoen
00:04
134+
Europa League-specialist Sevilla wint finale na strafschoppen van AS Roma
23:35
110+
Emmen-uitblinker geniet in Breda: “Die vijandigheid, daar houd ik wel van”
23:10
511+
Perez vol verbazing over Ajax-mislukking: “Hij werd zó snel afschreven”
22:53
385+
‘Overstap Benzema naar Al-Ittihad in kannen en kruiken’
22:30
30+
Ongelukkige eigen treffer brengt Sevilla langszij
22:13
189+
KNVB bestraft FC Den Bosch voor misdragingen fans
21:50
45+
Uitgerekend ‘konijn uit hoge hoed’ breekt ban voor AS Roma
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie