Weghorst komt er niet aan te pas in Dortmund, Leverkusen komt met schrik vrij

Borussia Dortmund heeft in de tweede ronde van de DFB-Pokal afgerekend met Hoffenheim. Die Borussen waren velen malen sterker dan de tegenstander, maar toonden zich weinig effectief. Ze zegevierden met minimaal verschil. En Bayer Leverkusen had het lang lastig met Sandhausen, pas in de slotfase kon de Bundesliga-koploper de klus klaren.

Borussia Dortmund – 1899 Hoffenheim

In dit onderonsje tussen Oranje-aanvallers begon Donyell Malen vanaf de bank bij Dortmund. Wout Weghorst had namens Hoffenheim wel een basisplaats. De gastheren zetten de tegenstander direct onder druk, maar bleek in eerste instantie niet scherp in de afronding. Op slag van rust werd de ban dan wel gebroken. Na een vlotte aanval was het routinier Marco Reus die binnen werkte, na de pass van het Engelse talent Jamie Bynoe-Gittens.

Ook in het tweede bedrijf kwam Hoffenheim er nauwelijks aan te pas. Weer mochten ze blij zijn dat het niet op een veel grotere achterstand werd gezet. Malen mocht zich opmaken voor het laatste kwart van de wedstrijd. Aan de stand zou echter niks meer veranderen. Zo bekerde BVB verder, en zit het bekertoernooi erop voor Weghorst. Hij kreeg overigens nog geel deze wedstrijd, ploeggenoot Ozan Kabak werd in de blessuretijd nog van het veld gestuurd.

Sandhausen – Bayer Leverkusen

Leverkusen maakt dit seizoen veel indruk, dus op bezoek bij het nietige Sandhausen werden er ook weinig problemen verwacht. Veel sterkhouders kregen rust, zoals Jeremie Frimpong die op de bank begon. Na 21 minuten werd de ban gebroken door Die Werkself via Exequiel Palacios, en leek er geen vuiltje in de lucht. De thuisploeg verweerde zich echter kranig en kwam op 1-1 via Christoph Ehlich.

Jonathan Tah repareerde de schade vier minuten later, maar daarmee kreeg Sandhausen niet van zich afgeschud. Yassin Ben Balla maakte kort daarna gelijk en liet de thuisfans echt in een stunt geloven. Ze mikten op een verlenging, maar een slotoffensief van Leverkusen – dat inmiddels de nodige sterspelers had ingebracht – gooide roet in het eten. Adam Hlozek en twee keer Amine Adli zorgden nog voor een 2-5 eindstand. Bij de eerste treffer van Adli was invaller Frimpong de aangever.

Slim om zoveel sterkhouders rust te geven van Leverkusen?

• Ja, nu kan het een keertje
  • Nee, dan kom je in de problemen
34+ Votes

23:22
62+
Lof voor uitblinkende Oranje-verdediger: “Hierom moet hij spelen”
19+
Fiorentina rekent af met Club Brugge en krijgt herkansing in Conference League-finale