Voorspelling: Kan Dortmund standhouden tegen Paris Saint-Germain?

Foto: Voorspelling: Kan Dortmund standhouden tegen Paris Saint-Germain?

Op dinsdagavond zal de returnwedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund plaatsvinden in de Champions League. De Duitse ploeg heeft een gunstige uitgangspositie op weg naar de finale die op Wembley zal worden gespeeld, al hebben de Parijzenaren het voordeel van de thuiswedstrijd in deze tweede ontmoeting. De vraag rijst dan ook: welk team zal zich op dinsdagavond kwalificeren voor de finale van de Champions League? Je kunt hier wedtips en informatie over de wedstrijd vinden.

Parc des Princes

Champions League Final Stage

7 mei 2024

21:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 7 mei 2024 21:31.

Paris Saint-Germain: teaminfo en vorm

De ploeg van Luis Enrique staat voor de uitdaging om een achterstand goed te maken. Vorige week leed de club een 1-0 nederlaag tegen Borussia Dortmund in het Westfalenstadion. Doordat de achterstand niet enorm is, behoudt Paris Saint-Germain nog kans op de finale. Slechts één doelpunt is voldoende om virtueel gezien op gelijke hoogte te komen. Het is belangrijk om op te merken dat PSG in het vorige duel niet totaal werd overklast door Dortmund. Beide clubs kregen genoeg kansen om te scoren. De 1-0 uitslag gaf zodoende een enigszins vertekend beeld.

PSG raakte tijdens het vorige duel ook tweemaal het houtwerk, wat laat zien dat ze het geluk niet aan hun zijde hadden. De Ligue 1 hield rekening met Paris Saint-Germain door de wedstrijd tegen OGC Nice, gepland op 3 mei, te verplaatsen naar 15 mei. Hierdoor kon de selectie van Enrique zich rustig voorbereiden op het tweede duel tegen Dortmund. De spelers zullen dus uitgerust aan de aftrap verschijnen.

Met Kylian Mbappé in de gelederen is PSG nog lang niet uitgespeeld. De Franse superster heeft slechts één kans nodig om een wedstrijd te beslissen. Geef Mbappé iets te veel ruimte of verlies hem uit het oog als directe tegenstander, en de kans is groot dat hij dit afstraft met een doelpunt. In de vorige wedstrijd leek Mbappé echter niet helemaal in zijn element te zijn. Hij begon in de spitspositie in plaats van op zijn gebruikelijke positie op de linkerflank, wat onwennig voor hem leek te zijn. Hij lijkt zich comfortabeler te voelen op de linkerflank.

Kylian Mbappé scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Borussia Dortmund: teaminfo en vorm

In tegenstelling tot Paris Saint-Germain heeft Borussia Dortmund afgelopen weekend wel een wedstrijd gespeeld. De spelers van Edin Terzić leverde een uitstekende prestatie door Augsburg met 5-1 te verslaan. Na slechts 34 minuten stond het al 4-1 en was de wedstrijd zo goed als gespeeld. Het lijkt erop dat de spelers tijdens deze wedstrijd geen onnodige energie hebben verspild. Terzić gaf Youssoufa Moukoko de kans om te starten, waardoor Niclas Füllkrug rust kon krijgen in aanloop naar het tweede duel tegen PSG. Deze beslissing pakte goed uit, aangezien Moukoko twee doelpunten scoorde.

Naast Füllkrug kregen ook Jadon Sancho, Emre Can, Mats Hummels, Nico Schlotterbeck, Julian Brandt en Marcel Sabitzer rust van de trainer. In de 1-0 overwinning tegen Paris Saint-Germain was Füllkrug degene die het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Toch was het na afloop van het duel vooral Jadon Sancho waar iedereen over sprak. De Engelsman, gehuurd van Manchester United, liet zien waarom The Red Devils destijds ongeveer 85 miljoen euro voor hem betaalden. Hij speelde fantastisch en dribbelde bijna iedereen voorbij.

Dortmund beleeft een opmerkelijk seizoen. In de Bundesliga staat de club op de vijfde plaats en is het geen moment serieus in de race geweest voor de titel. In de Champions League maakt de club echter indruk. Nadat de club een zware groep overleefde, versloeg het team PSV en daarna ook Atlético Madrid in de knock-outfase. Tegen Paris Saint-Germain was de club opnieuw de underdog, maar die rol lijkt hen goed te passen. Dortmund houdt het achterin goed dicht en profiteert van elke kans in de omschakeling.

Dortmund bereikt de volgende ronde

Wedtip Paris Saint-Germain – Borussia Dortmund

Wanneer we terugkijken naar de ontmoeting in Dortmund van afgelopen week, is het duidelijk dat deze twee teams elkaar niet significant ontlopen. De Duitse ploeg kan profiteren van de voorsprong en een meer verdedigende tactiek aannemen, waardoor er ruimtes ontstaan achter de verdediging van PSG. Aan de andere kant zullen de Fransen blijven aanvallen tot ze een voorsprong hebben behaald. Hierdoor kunnen beide teams elkaar zomaar in evenwicht houden. Daarom luidt de tip: ‘Gelijkspel in reguliere speeltijd’. Deze weddenschap heeft een quotering van 4.80 bij Unibet.

Gelijkspel in reguliere speeltijd

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie