Farioli krijgt vragen over Ajax: “Of ik me kan focussen op Nice?”

Foto: Farioli krijgt vragen over Ajax: “Of ik me kan focussen op Nice?”

Francesco Farioli wil niet reageren op vragen over Ajax. De trainer van OGC Nice werd dinsdag in aanloop naar het treffen met Paris Saint-Germain gevraagd naar zijn mogelijke overstap, maar was niet bepaald loslippig.

Francesco Farioli wil niet reageren op mogelijke overgang naar Ajax

“Of het moeilijk is om me te focussen op deze wedstrijd door alle geruchten rondom Ajax? Nee. Zoals ik eerder al zei: dit is niet het moment om over mij of spelers individueel te praten. Maar we moeten praten over de bubbel van het team: ons elftal en wat het team bereikt heeft”, maakte Farioli duidelijk tijdens de persconferentie.

“We hebben onze doelstellingen bereikt, althans een groot deel daarvan. We moeten onze aandacht richten op de spelers, de staf en de club. Met onze selectie moeten we winnen van PSG”, klinkt Farioli stellig. Als Nice daar in slaagt kan het op de slotdag van de Ligue 1 nog over Lille heen naar de derde plaats.

Bij een nederlaag tegen de grootmacht uit Paris is de top-4 echter buiten bereik voor Nice. Dat PSG mogelijk aantreedt zonder Kylian Mbappé en Ousmane Dembélé, met oog op de Franse bekerfinale, kan helpen. “Dat kan zeker een voordeel zijn, maar PSG heeft genoeg spelers om hen te vervangen. PSG heeft een selectie van hoge kwaliteit.”

Beste verdediging van Frankrijk

Nice nestelde zich in de subtop vooral door weinig weg te geven. De ploeg beschikt over de beste achterhoede van Frankrijk: geen club incasseerde minder goals dan de formatie van de Italiaanse tacticus. “We hebben een van de beste verdedigingen van Europa”, stelde de oefenmeester, die zag dat zijn spelers naast individuele prijzen grepen bij de Les Trophées UNFB de football. “Mijn spelers hadden op z’n minst vermelding verdiend, maar het scheelde onze spelers in elk geval een reis naar Parijs. Dus hebben ze lekker kunnen uitrusten”, lachte Farioli.

Ben je benieuwd hoe hij het zou doen bij Ajax?

  • Ja, heel interessant
  • Nee, Ajax moet niet voor hem gaan
197+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie