Voorbeschouwing: Manchester City wil ten koste van Internazionale in CL-finale de treble pakken

Foto: Voorbeschouwing: Manchester City wil ten koste van Internazionale in CL-finale de treble pakken

Twee compleet verschillende teams staan tegenover elkaar in de finale van de Champions League. Manchester City wil de derde grote prijs van dit seizoen binnenhalen, terwijl dit voor Internazionale juist een kans is om als underdog wat te compenseren voor de derde plek in de Serie A. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op Manchester City – Internazionale.

Manchester City: teaminfo en vorm

Het winnen van de Champions League is toch altijd het hogere doel geweest van de eigenaren van Manchester City. Sjeik Monsour kan natuurlijk al enorm genieten van de zeven behaalde landstitels sinds de overname, maar de ultieme kers op de taart moet nu in Istanboel behaald worden. Het vertrouwen is groot in het lichtblauwe deel van Manchester en daarvoor is ook genoeg reden. Met overmacht werd de Premier League binnengehaald en de FA Cup was ook een prooi voor het sterrenensemble van coach Josep Guardiola.

Geen enkele club wist in deze editie van de Champions League zoveel goals te maken als Manchester City, liefst eenendertig. Ook hoefde de defensie slechts vijf tegendoelpunten te slikken in twaalf wedstrijden. Een andere reden voor Guardiola en zijn spelers om veel vertrouwen te hebben is het doorkomen van de vorige rondes. Met Bayern München en Real Madrid werden twee van de laatste drie winnaars aan de kant geschoven. Zou de tweede Champions League-finale in de clubgeschiedenis wel de beker opleveren?

Guardiola hoeft niet in paniek te raken vanwege zijn spelersgroep. Kyle Walker moest de training overslaan met een lichte blessure, maar dat lijkt voornamelijk uit voorzorg te zijn gebeurd. Verder is het ook de vraag of Nathan Aké voldoende hersteld is. Hij maakte al wel zijn rentree en viel ook in tijdens de finale om de FA Cup. Verder zal er voor veel dezelfde namen gekozen worden, waardoor spelers als Phil Foden en Riyad Mahrez moeten hopen op een rol als invaller.

Manchester City houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Internazionale: teaminfo en vorm

Bij Internazionale kijkt men met veel weemoed terug naar 2010, toen onder leiding van José Mourinho de Champions League gewonnen werd. Nu is het de bedoeling dat Simone Inzaghi de opvolger wordt van de Portugees door ook hoogste Europese prijs te pakken. Sinds dat seizoen gaat het een heel stuk minder in de Champions League. In veel seizoenen waren de Milanezen zelfs aanwezen op de Europa League. De beste prestatie in de CL sinds de eindzege volgde een jaar later, toen Schalke 04 in de kwartfinales te sterk was.

Met FC Porto, Benfica en AC Milan had Inter niet de allerlastigste route naar de finale. Extra knap is wel dat het in de zes wedstrijden tegen die clubs vijfmaal lukte om de nul te houden. Alleen thuis tegen Benfica (3-3) lukte dat niet. Maar op die wedstrijd en een nederlaag tegen de Italiaanse koploper Napoli na werden elf van de laatste dertien wedstrijden gewonnen. In eigen land houdt Inter minder vaak de nul. In vier van de laatste vijf wedstrijden in de Serie A of Coppa Italia wisten beide ploegen tot minimaal een doelpunt te komen.

In de halve finales viel Henrikh Mkhitaryan uit met een blessure. De kans is aanwezig dat hij in deze wedstrijd zijn rentree kan maken, maar dat lijkt niet vanuit de basis te gebeuren. Ook Joaquín Correa is een vraagteken voor de finale. Hij zou sowieso niet starten, aangezien Lautaro Martínez en Edin Džeko de laatste tijd al het spitsenduo vormen voor de Milanese ploeg. Achterin is Milan Škriniar terug van een blessure, dus hij kan weer een rol van betekenis gaan spelen.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Dit is de eerste keer dat Manchester City en Internazionale in een officiële wedstrijd tegenover elkaar staan.

Wedtip Manchester City – Internazionale

De allerbelangrijkste clubprijs voor Europese teams wordt hier beslist. En meer dan in voorgaande jaren is er een uitgesproken favoriet. Manchester City speelt een topseizoen en heeft al twee prijzen binnen. De quotering voor een Engelse zege is niet zo hoog, dus we moeten de voorspelling uitbreiden voor een mooie mogelijke uitbetaling. Tip: wedden op ‘Manchester City wint met handicap -1’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.20 bij Bet365.

Manchester City wint met handicap -1

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

0 Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie