‘Van der Sar nam verantwoordelijkheid die hij niet had moeten nemen’

Foto: ‘Van der Sar nam verantwoordelijkheid die hij niet had moeten nemen’

Het begin van de ‘downfall’ van Ajax op bestuurlijk gebied werd gemaakt door het aanstellen van Edwin van der Sar als tijdelijke opvolger van Marc Overmars, vorig kalenderjaar. Dat stelt oud-bestuurder Gerard van der Lem in het NH Sportcafé.

‘De eerste fout was Van der Sar als tijdelijke opvolger Overmars nemen’

“Het is al begonnen toen Overmars wegging”, zegt Van der Lem, die kort met Van der Sar sprak destijds. “Ik heb gevraagd waarom hij dat ging doen, want ik vond die taken niks voor hem. Van der Sar is een hele aardig jongen, maar zodra er één zaakwaarnemer voor zijn neus staat, is hij weg. Overmars was daarin keihard, dus Ajax had toen meteen een nieuwe directeur voetbalzaken aan moeten nemen na het vertrek van Overmars.”

“Ik heb toen aan Van der Sar nog de namen voorgesteld van Max Huiberts en John de Jong.” Van der Sar wilde het ‘uit clubliefde’ echter zelf doen. “Hij had het liever niet gedaan, maar omdat ze het aan hem vroegen, deed hij het wel. Hij nam de verantwoordelijkheid die hij eigenlijk niet had moeten nemen.”

Weinig vertrouwen in Mislintat

Van der Lem zegt tot slot dat hij van Sven Mislintat vanaf seconde één al geen al te hoge pet op had. “Het voelde gewoon meteen niet goed. Hij zou best een goede zakenman kunnen zijn, maar ik was wel verbaasd toen ik hoorde dat Mislintat de nieuwe directeur voetbalzaken ging worden van Ajax. Dat is wel een hele belangrijke baan binnen een voetbalorganisatie.”

Eens met Van der Lem?

  • Ja
  • Nee
404+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie