Van de Ven verklaart risicovolle spelopvatting Tottenham: “Ik móét wel”

Foto: Van de Ven verklaart risicovolle spelopvatting Tottenham: “Ik móét wel”

Micky van de Ven maakte afgelopen zomer een droomtransfer van VfL Wolfsburg naar Tottenham Hotspur. Bij de Londense grootmacht kreeg de Nederlander ook te maken met een nieuwe trainer: Ange Postecoglou. De verdediger heeft nu een boekje opengedaan over de verwachtingen die de Australische oefenmeester richting hem uitspreekt.

Van de Ven positief over spelopvatting Postecoglou

Postecoglou verwacht te allen tijden dat zijn verdedigers van achteruit opbouwen, ook al is dat enorm risicovol. Tegen Arsenal ging dat bijna een keer vreselijk fout, maar Gabriel Jesus wist de trekker uiteindelijk niet over te halen. Van de Ven legde tegenover de Engelse media de opbouwintenties van zijn trainer uit. “Ik móét wel. Er zijn spelers die niet graag aan de bal zijn, die heel bang zijn om hem te verliezen. Maar onze trainer zegt tegen ons dat we het gewoon moeten blijven proberen.”

Van de Ven is juist blij met de spelopvatting van zijn trainer. “Als we drie ballen op rij verliezen, wil hij niet dat we de bal de tribune in jagen, maar nog een poging wagen. Dat is fijn voor mij als centrale verdediger, als je de bal kwijtraakt en daar komt een grote kans uit, dat de trainer dan schreeuwt dat je het nog een keer moet proberen.”

De centrumverdediger begrijpt dat er risico’s aan het spel kleven, maar neemt dat op de koop toe. “Voor ons geeft het vertrouwen om steeds opnieuw op te bouwen. Natuurlijk is dat riskant, maar als het lukt, geeft dat altijd een goed gevoel.”

Moet Van de Ven een basisplaats krijgen in Oranje?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
54+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie