Ten Hag juicht na vlammende United-start

Manchester United heeft indruk gemaakt in de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. Manager Erik ten Hag leidde zijn team naar een dikverdiende overwinning op Nottingham Forest: 3-0.

Ten Hag voerde ten opzichte van de voorgaande wedstrijd in de Carabao Cup een viertal wijzigingen door. Tyrell Malacia mocht starten bij Manchester United en de Oranje-international zorgde bijna voor de fraaie openingstreffer. Na een geblokt schot van Marcus Rashford mocht de oud-Feyenoorder het eveneens proberen, maar zijn schot spatte uiteen op de paal.

Manchester United maakte een bijzonder gretige indruk in de eerste helft. Dat was binnen 25 minuten terug te zien op het scorebord. In de negentiende minuut viel de 1-0 vanuit een hoekschop: Christian Eriksen bracht de bal laag voor het doel en Rashford schoot raak. Slechts enkele minuten later kreeg United de de ruimte om de counteren, met ditmaal Rashford als aangever en Anthony Martial als afmaker: 2-0.

Nottingham Forest had vrij weinig te vertellen op Old Trafford, maar kwam vanuit het niets terug in de wedstrijd. Een vrije trap van Renan Lodi werd door Ryan Yates tegen de touwen gekopt. Nottingham Forest dacht de marge te hebben verkleind tot één, ware het niet dat de VAR na langdurig beraad buitenspel constateerde en dus ging er een streep door de 2-1.

In de tweede helft bleef Manchester United de bovenliggende partij. Op aangeven van Bruno Fernandes kreeg voormalig Ajax-aanvaller Antony de kans om er 3-0 van te maken, maar de Braziliaan stuitte op doelman Wayne Hennessey. Diezelfde goalie slaagde er ook in om Martial voor een tweede keer van scoren af te houden. Fred zorgde vlak voor tijd ook nog voor de 3-0 op Old Trafford, waar Donny van de Beek 25 minuten voor tijd mocht invallen.

Scoreverloop: 1-0 (19′) M. Rashford, 2-0 (22′) A. Martial, 3-0 (87′) Fred