‘Supporters’-FLAUWEKUL, valkuil voor PSV en plan bij Ajax? | Twee Viertje met Aad #54

Foto: ‘Supporters’-FLAUWEKUL, valkuil voor PSV en plan bij Ajax? | Twee Viertje met Aad #54

Aad de Mos is helemaal klaar met sommige zogenaamde supporters. De oud-trainer van Ajax was met zijn kleinzoon bij De Klassieker en iedereen weet hoe die verliep.. “Ik vind dat zeer pijnlijk en is een héél groot probleem in het Nederlandse voetbal. Het is niet alleen maar een bekertje gooien”, zegt de voetbalanalist in aflevering 54 van Twee Viertje met Aad, de wekelijkse podcast van SoccerNews.nl.

Twee Viertje met Aad aflevering 54: Hooligans, PSV, Bosz, Plan B, Calimero, Giménez, nieuwe trainer Ajax, Gelderse derby, toekomst Vitesse én Cocu, vooruitblik op Europese week

‘Kinderen lijden onder die flauwekul van de supporters’

“Men praat er heel makkelijk over bij de KNVB. Ze doen daar net alsof ze alles onder controle hebben”, zegt de boze Aad de Mos tegen presentator Eimert Pruis. Die vraagt aan de SoccerNews-analist hoe je zoiets uitlegt aan je kleinzoon. “Dat is bijna niet uit te leggen. Er komen tientallen vragen, waarbij je toch wel pedagogische antwoorden moet zoeken om hem niet bloot te stellen aan al die flauwekul.”

Heeft PSV een Plan B en C?

Als De Mos en Pruis even zijn bijgekomen gaan ze in Twee Viertje met Aad weer over tot de orde van de dag in Raad van Aad. Vanaf De Herdgang heeft de oud-trainer van PSV ook advies voor PSV. “PSV moet niet weer in die val lopen. Ze hebben tegen Jannick en Mieke gespeeld en tegen Arsenal kregen ze er vier in het bakkie. Daarna hebben ze weer Calimero-gedrag vertoond. PSV moet niet meegaan in die euforie, dan gaat het Europees weer mis”, legt Aad uit. Hij vindt dat PSV een heel makkelijk Eredivisie-programma heeft. “Veel appeltjes en eitjes voor PSV, maar in Europa moet je realistischer zijn.” Hij denkt dan ook dat trainer Peter Bosz geen Plan B, laat staan een Plan C heeft. “Altijd maar dat aanvallen….je moet ook lessen leren van de tegenstander. Zelfs Arsenal verdedigt helemaal terug op de eigen helft. Het is kinderlijk naïef om maar één plan te hebben. Je zal ook Plan B en Plan C moeten hebben.”

Giménez goed, beter, best?

Volgende week gaan we zien of Bosz toch nog een Plan B heeft voor zijn PSV, maar we moeten nog even wachten op het Champions League-debuut van Santiago Giménez. De spits van Feyenoord is nog geschorst in de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid. Voor de Stalen Snor hoeft de Mexicaan zich niet meer te bewijzen. Aad wil hem graag nog testen op het allerhoogste niveau. Pas dan kan hij bepalen of Giménez de beste spits ter wereld kan worden. Meestervoorspeller Aad heeft al wel een voorspelling voor hem in huis in de Stalen Snor.

Ideale kandidaat voor Ajax

Verder hebben we natuurlijk ook weer een Vraag voor Aad, deze keer over de opvolger van Maurice Steijn (ja we weten dat hij nog niet weg is, maar bij Twee Viertje lopen we vaak voorop). “Ik heb genoeg trainers gezien die potentie hebben, maar er is één trainer die mij opvalt en die perfect zou zijn voor Ajax”, begint Aad zijn relaas. “Hij heeft altijd succes en speelt het aanvallende voetbal waar Ajax zo naar smacht. Wat hij aanraakt verandert in goud” Ajax, waar wacht je nog op?

Meer druk op Gelderse derby dan ooit

Na wat sneren te hebben uitgedeeld aan andere podcasts en media blijft Aad op dreef in Match of the Weekend. Dat is uiteraard de Gelderse derby NEC-Vitesse. Een zwaarbeladen duel, vindt ook de oud-trainer van Vitesse. “Ook staat de toekomst van Vitesse en Cocu op het spel.” Aad en Eimert (geboren Arnhemmer) gaan dieper in op de rivaliteit tussen NEC en Vitesse. “Als leek kan je je niet voorstellen hoeveel invloed die rivaliteit heeft op de regio Nijmegen-Arnhem. Ik houd mijn hart vast. Mensen zijn tegenwoordig tot alles in staat als de club niet functioneert. Ze krijgen slechte voorbeelden aangereikt van de top. Als Ajax vuurwerkbommen op het veld gooit dan kunnen wij dat ook, denken ze. Zo gaat dat in het voetbal”, weten Aad de Mos en Eimert Pruis in aflevering 54 van Twee Viertje met Aad.

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer, voetbalanalist, rekenwonder en meestervoorspeller Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast praat de voormalige coach van Ajax en PSV met presentator Eimert Pruis over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken. Hij geeft ongevraagd advies, reageert op een staalscherpe stelling en blikt vooruit op het weekend. Jij wil natuurlijk als eerste weten wat Aad te vertellen heeft. Abonneer je daarom nú op ons kanaal!

Wordt de Gelderse Derby zondag ook gesaboteerd?

  • Ja, het hek is van de dam
  • Nee, zo dom zullen ze toch niet zijn?
81+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie