Spanje ontsnapt, Engeland foutloos en Denen halen uit

Foto: Spanje ontsnapt, Engeland foutloos en Denen halen uit

Spanje is ontsnapt aan een dramatische start van de WK-kwalificatiefase. In navolging van Griekenland lukte het ook Georgië om de wereldkampioen van 2010 uit te dagen, maar in extremis viel de 1-2 alsnog.

Spanje trok zoals verwacht het initiatief naar zich toe, maar Georgië bleek geenszins van plan om zich naar de slachtbank te laten leiden. De Spanjaarden konden het vele balbezit maar niet omzetten in serieuze dreiging en vlak voor rust resulteerde een spaarzame uitval zelfs in de 1-0 van Khvicha Kvaratskhelia.

In de tweede helft maakte Ferran Torres er nog wel 1-1 van. Een recorddoelpunt (37 opeenvolgende WK-kwalificatieduels met minstens één treffer), maar dat leek niet voldoende om de formatie van Luis Enrique aan de eerste zege in Groep B te helpen. Tot de blessuretijd waarin Dani Olmo de Spaanse eer redde door er 1-2 van te maken.

Groep I: Engeland maakt geen fout

Engeland kent in tegenstelling tot Spanje een foutloze start. Na de vijfklapper tegen San Marino lukte het ook Albanië niet om de Britten af te stoppen. Harry Kane kopte de 0-1 binnen, waar oud-Vitessenaar Mason Mount de eindstand op 0-2 bepaalde.

Groep F: Denemarken maakt er acht

In navolging van Noorwegen, Duitsland en Nederland heeft ook Denemarken een statement tégen de situatie in Qatar gemaakt. Het grootste statement van de avond volgde echter na het eerste fluitsignaal: 8-0 tegen Moldavië. Oud-Ajacied Kasper Dolberg maakte er twee, net als Mikkel Damsgaard. Jens Stryger Larsen, Mathias Jensen, Robert Skov, Marcus Ingvartsen pikten ook hun doelpunt mee.

Uitslag Groep J: Armenië – IJsland 2-0

Gaat Denemarken het WK halen?

  • Ja
  • Nee
42+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie