‘Slot zorgt tegen Lazio voor daverende verrassing’

Foto: ‘Slot zorgt tegen Lazio voor daverende verrassing’

Feyenoord-trainer Arne Slot staat donderdagavond voor een lastige opgave om zijn ploeg naar de volgende ronde van de Europa League te loodsen. De Rotterdammers moeten met minimaal twee doelpunten verschil winnen van de Italianen om door te gaan en niet afhankelijk te zijn van andere resultaten. Slot kondigde op de persconferentie voorafgaand aan het duel in ieder geval een verrassing aan.

“Ik denk dat er morgen een speler op het veld staat waarvan niet iedereen die zal verwachten. Ik ga niet zeggen wie dat is”, zegt Slot, die verder niet al teveel losliet over de opstelling. De oefenmeester was blij dat zijn team afgelopen weekend niet in actie hoefde te komen. “Met dat vrije weekend was Roma ook zo bezig, weet ik nog. Wij vinden het prettig dat we rust hebben gehad. Kleine pijntjes kunnen opgelost worden en de frisheid kan worden opgebouwd. Wij denken dat we er goed aan hebben gedaan om in het weekend niet te spelen.”

Slot hoopt dat zijn ploeg nu verder is dan de wedstrijd in Italië, waar volgens hem Feyenoord flink door het ijs zakte. “Werkelijk alles ging mis. Dat was voor mij persoonlijk een hele pijnlijke helft. Ik kan me niet voorstellen dat ik me als trainer ooit zo machteloos heb gevoeld.”

Lazio verslaan

De oefenmeester denkt te weten hoe Feyenoord Lazio kan verslaan. De intensiteit waarmee wij spelen zal een stuk hoger moeten liggen om het tempo van Lazio aan te kunnen. De derde man mag niet vrijstaan, dat klinkt heel ingewikkeld, maar dat valt wel mee. In korte combinaties zijn zij zo goed in de derde man vrijspelen.” Daarnaast ziet Slot nog een belangrijke voorwaarde. “Ik zeg altijd tegen de jongens: voetbal wordt bijna nooit op tactiek, maar op intensiteit beslist. En hoe hard wil je ervoor werken? Dat is de eerste voorwaarde die we moeten hebben.”

Denk jij dat Feyenoord wint van Lazio?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, ze gaan verliezen
  • Nee, het wordt gelijk
1360+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie