Slot schept duidelijkheid over wanneer Bijlow terug is

Foto: Slot schept duidelijkheid over wanneer Bijlow terug is

Justin Bijlow traint inmiddels weer zonder gips mee bij Feyenoord, maar dit weekend tegen Sparta zal de goalie zeker nog niet terugkeren onder de lat. Lang gaat het echter niet meer duren, zo bevestigt trainer Arne Slot op de persconferentie vandaag.

‘Rentree Justin Bijlow gaat niet extreem lang meer duren’

“Bijlow is van het gips verlost, maar dan gaat het er vervolgens om hoe je hand het bij bepaalde weerstand houdt. Dat moet ook weer opgebouwd worden. Het is niet zo dat wanneer je uit het gips bent, je gelijk weer alles kan. Dat moet je gefaseerd opbouwen, want je wil niet gelijk weer die bal erop krijgen”, zegt Slot vanmiddag.

De club heeft geduld met de blessuregevoelige sluitpost. “Dat is een gefaseerde opbouw en daar is hij mee bezig. We hopen op korte termijn dat hij weer keeperswerk kan verrichten. Tot nu toe is het beperkt gebleven tot meespelen met zijn voeten. Op het moment dat hij weer iets met zijn handen gaat doen, moet er een opbouw komen. We hopen dat het niet extreem lang gaat duren.”

Puzzelen met de flankspelers

Verder meldt Slot dat Patrik Walemark bijna weer inzetbaar is. “Hij traint sinds deze week weer volledig mee. Hij is er lang uit geweest, dus ik weet niet of hij gelijk bij de wedstrijd aanwezig zal zijn. Het is weer een extra speler die we kunnen gebruiken tijdens de eindfase van het seizoen.”

Tegen Sparta ontbreekt Oussama Idrissi door een schorsing. “Oussama doet niet mee, dus de keuze is tussen Paixão en Dilrosun. Zondag zullen jullie zien wie het gaat worden”, houdt Slot zijn kaarten nog tegen de borst.

Scoort Paixao de 0-1 tegen Sparta?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wie zou jij opstellen?

  • Paixao
  • Dilrosun
411+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie