Silberbauer looft mentaliteit FC Utrecht en spreekt voorkeursloting uit

Foto: Silberbauer looft mentaliteit FC Utrecht en spreekt voorkeursloting uit

FC Utrecht knikkerde AZ dinsdagavond uit de beker. De ploeg van trainer Michael Silberbauer bleek na verlenging uiteindelijk met 1-2 te sterk. De Deense oefenmeester prees na afloop van het duel de vechtlust van zijn elftal en sprak ook alvast zijn voorkeur uit voor de loting van de kwartfinales.

FC Utrecht zag AZ pas in de slotminuten van de reguliere speeltijd gelijkmaken, maar raakte er niet door van slag. De Domstedelingen scoorden vroeg in de verlenging en trokken de zege uiteindelijk over de streep. Silberbauer was na afloop van het duel tegenover de camera’s van ESPN dan ook te spreken over het karakter dat zijn ploeg had getoond. “De kalmte, de vechtlust en de mentaliteit waren uitstekend.”

De oefenmeester werd ook gevraag naar zijn voorkeur voor de loting van de kwartfinales, waarop Silberbauer wel een antwoord klaar had staan. “Een thuiswedstrijd zou geweldig zijn.” De Utrecht-trainer wist dat er met AZ een loodzware klus op het programma stond. “AZ is goed aan de bal, dat zijn ze altijd. Doelpunten veranderen het momentum, dat doelpunt gaf ons een boost”, waarmee hij doelde op de 0-1 van Nick Viergever.

Silberbauer ging ook nog even in op de situatie van Hidde ter Avest, die eerst wel geblesseerd leek, maar later weer niet, maar uiteindelijk er toch vanaf moest. “Hij had alle tests gedaan en Hidde zei dat hij oké was. Maar zodra hij aangaf dat er iets niet klopte, haalden we hem er weer af.”

Denk jij dat het doelpunt van Viergever een ‘bewussie’ was?

  • Ja
  • Nee
205+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie