Schreuder wilde ‘Belgische Frenkie de Jong’ naar Ajax halen

Foto: Schreuder wilde ‘Belgische Frenkie de Jong’ naar Ajax halen

Alfred Schreuder heeft als trainer van Ajax afgelopen zomer geprobeerd Charles de Ketelaere naar Amsterdam te lokken. De Belgische technicus koos echter voor een transfer van Club Brugge – waar hij onder Schreuder floreerde – naar AC Milan.

Schreuder wilde Charles de Ketelaere naar Ajax halen

“Ik heb hem in het begin van het seizoen nog gesproken, toen sprak hij over de grote uitdaging die hem te wachten stond. Ik probeerde hem in de zomer mee te nemen naar Ajax, maar Charles wilde enkel naar Milan”, vertelt Schreuder in een interview met La Gazzetta dello Sport.

‘Miskoop bij AC Milan’

De roze sportkrant benoemt De Ketelaere (22) inmiddels als ‘één van de grootste floptransfers van de Serie A dit seizoen’. Milan betaalde zo’n 35 miljoen euro voor hem, maar aan spelen komt hij vooralsnog amper toe bij de Rossoneri. Schreuder gelooft desondanks nog altijd in zijn voormalige pupil.

“Was dat een fout van Milan? Helemaal niet, De Ketelaere is een topspeler. Als hij zich kan aanpassen aan het fysieke niveau van de Serie A, dan zal hij enorm verbeteren. Maar daar heb je meestal een jaar voor nodig. Kijk maar naar spelers als Sandro Tonali en Rafael Leao, die ook een inloopperiode nodig hadden alvorens Milan naar de titel te leiden. David Neres had ook zo’n periode nodig bij Ajax. De kritiek? In deze tijd van sociale media praat iedereen over van alles. Toen ik bij Barça werkte, hadden mensen na een paar mindere wedstrijden zelfs kritiek op Lionel Messi.”

Frenkie de Jong Light

“Ik weet dat hij al een paar kansen heeft gemist, maar ik weet ook dat Charles weet hoe hij die moet scoren. Hij is bijzonder professioneel. Nog ’s avonds laat gaan feesten, dat hoort niet bij hem. Hij doet me wat denken aan Frenkie de Jong: een intelligente kerel die alles opoffert voor het voetbal. Hij ziet er misschien wat verlegen uit, maar hij werkt en vecht hard. Hij haat ook verliezen, hij is een echte winnaar”, besluit Schreuder zijn lofzang voor De Ketelaere.

De Ketelaere zou voor Ajax een goede aankoop zijn geweest

  • Eens
  • Oneens
212+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie