Ronaldo nadert 200e interland: “Zal zelf nooit afscheid nemen”

Foto: Ronaldo nadert 200e interland: “Zal zelf nooit afscheid nemen”

Cristiano Ronaldo peinst er voorlopig niet over om zijn interlandcarrière te beëindigen. De Portugees speelt normaal gesproken dinsdag zijn tweehonderdste interland en lijkt ondanks zijn huidige leeftijd van 38 jaar nog wel even door te willen gaan.

Ronaldo stopt niet bij Portugal

Ronaldo hoopt er nog een aantal jaren aan te kunnen plakken om zo zijn doelpuntentotaal verder op te kunnen vijzelen. Dinsdag speelt Portugal tegen IJsland, dat al aankondigde het Ronaldo zo moeilijk mogelijk te willen maken. De aanvaller vertelt op het persmoment in aanloop naar het duel daar niet raar van op te kijken. “Daar ben ik wel aan gewend. Een carrière van twintig jaar en ik heb overal littekens. Op mijn gezicht, mijn benen.. Maar dat verbaast me niet. Zoals altijd zal ik voorbereid zijn, maar het belangrijkste is dat we winnen.”

Ronaldo kijkt er naar uit om zijn tweehonderdste interland te gaan spelen. “Het zou geweldig zijn als ik in mijn 200e interland een doelpunt kan maken.” Met 122 doelpunten achter zijn naam is Ronaldo al recordhouder voor zijn land, maar de Portugees zegt dat zijn honger nog niet gestild is. “Ik jaag geen records na, ze jagen mij na. Ik ben blij omdat het onderdeel van mijn motivatie is om op het hoogste niveau te blijven te spelen met mijn ploeg. Het is iets dat ik nooit had gedacht te bereiken.”

Het woord stoppen komt voorlopig dan ook niet voor in het woordenboek van Ronaldo. “Als ik op een dag niet meer voor Portugal speel, dan zal het zijn omdat ik niet meer opgeroepen word. Ik zal zelf nooit afscheid nemen. Het is altijd een droom geweest om mijn land te vertegenwoordigen.”

Kan Portugal niet zonder Ronaldo?

  • Ja, hij is te belangrijk
  • Nee, ze moeten afscheid van hem nemen
85+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie