PSV en Feyenoord domineren, toch één Ajax-speler | SN Team van de Week 4

Foto: PSV en Feyenoord domineren, toch één Ajax-speler  | SN Team van de Week 4

PSV en Feyenoord hebben gedomineerd in de vierde speelronde van de Eredivisie. Dat zien we gelijk terug in het SoccerNews Team van de Week. Allebei de topclubs leveren twee spelers, maar dat hadden er zo nog een paar meer kunnen zijn. Toch is dat niet wat het meeste opvalt in de sterrenselectie van week vier. Nee, dat is namelijk dat er een Ajacied in het SN Team van de Week 4 zit.

SN Team van de Week 4: Ajacied, twee Feyenoorders, twee PSV’ers en nog veel meer

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

De Amsterdammers speelden dramatisch bij Fortuna Sittard (0-0), maar leveren toch een speler. Hoe dat zit lees je hieronder. Verder is het SN Team van de Week 4 een samensmelting van spelers van veel verschillende clubs. Een heerlijk geheel dat het weleens heel erg goed zou kunnen doen in de Eredivisie. Zeker met die aanvallende 1-3-4-1-2-opstelling.

Doelman: Jay Gorter (Ajax)

Ja, je verwacht het niet, maar het staat er toch. Jay Gorter, de doelman van Ajax, is geselecteerd voor het SN Team van de Week 4. Dat je keeper wordt bestempeld als dé uitblinker is altijd een slecht teken. Ajax speelde bij Fortuna Sittard met 0-0 gelijk en kwam daar nog goed weg. Natuurlijk moet Ajax nog heel veel last-minute-aankopen inpassen, maar hoe slecht het ging in Sittard had niemand voorspeld. Gorter was de grote uitzondering. Als Ajax-keeper krijg je normaal niet zoveel te doen, maar zondagmiddag stond de wereld op z’n kop. Met 4 goede reddingen bezorgde hij zijn werkgever een punt. Wat ook opvalt is de rest van zijn statistieken. Dat was op bijna alle vlakken beter dan de zeventien collega-doelmannen afgelopen Eredivisie-weekend. Dan kan het dus zo maar zijn dat een dramatisch Ajax toch een speler aflevert: de doelman.

Verdediger: Justin Hoogma (Heracles Almelo)

Justin Hoogma was veruit de beste man op het veld bij de wedstrijd van zijn club Heracles Almelo tegen Excelsior (3-1). De centrale verdediger (25) is een uitstekende passer en noteerde ook de meeste passes zaterdagavond. Van de 111 passes kwamen er 94 aan (85 procent). Ook won hij de meeste duels van iedereen: 13. Als klap op de vuurpijl kopte hij ook nog raak in het duel dat nu al een degradatieduel genoemd kan worden. Aanvoerder Hoogma zette zijn team op het juiste spoor met de 2-1. Met zo’n prestatie verdien je dubbel en dwars een plekje in het SN Team van de Week 4.

Verdediger: Riechedly Bazoer (AZ)

AZ speelde een degelijke pot bij Vitesse. Normaal gesproken hebben de Alkmaarders het altijd lastig in GelreDome, maar deze editie niet. In de eerste helft liep het nog stroef maar dankzij twee goals van Vangelis Pavlidis werd het 0-2. Pavlidis viel op, maar viel net buiten boord van het SN Team van de Week 4. Omdat Pavlidis geen verdediger is, staat daar wel plots Riechedly Bazoer. De vergeten AZ-speler stond centraal achterin en deed dat uitstekend. Zijn passing was subliem (92 procent), 2 van 2 dribbels waren succesvol en hij won al zijn grondduels (6). AZ heeft er weer een optie bij en dat kan het ook wel gebruiken na het vertrek van onder meer Pantelis Hatzidiakos.

Verdediger: Max Bruns (FC Twente)

FC Twente heeft met Max Bruns ook een nieuwe centrale verdediger en wat voor één. De Enschedese club won eenvoudig met 2-0 bij FC Volendam en Bruns viel op achterin. 3 van zijn 3 tackles waren succesvol, zijn passnauwkeurigheid lag op 90 procent en hij won liefst 11 ballen terug. Wij geven deze 20-jarige centrumverdediger een kans in het SN Team van de Week 4. Hij moet alleen nog werken aan zijn timing en kopkracht, want al zijn 5 luchtduels gingen verloren. We vergeven de jongeling voor deze keer.

Middenvelder: Philippe Rommens (Go Ahead Eagles)

In een geweldige Eredivisie-wedstrijd won Go Ahead Eagles in eigen huis van sc Heerenveen (3-2). De Belgische middenvelder Philippe Rommens was de grote uitblinker bij de Eagles en knokte zich in het SN Team van de Week 4. Dat deed hij met een assist op de 1-0 en een benutte strafschop voor de 2-0. Hij was daarna ook belangrijk met zijn passing (95 procent nauwkeurigheid!) en het creëren van kansen. Rommens is een interessante speler die we zeker in de gaten moeten houden.

Middenvelder: Davy van den Berg (PEC Zwolle)

Davy van den Berg won met PEC Zwolle in een spektakelstuk bij Almere City (1-2). Het spektakel zat vooral in de slotfase met een chaotische blessuretijd waarin twee goals vielen, een rode kaart werd getrokken en de wedstrijd tijdelijk werd gestaakt. Toch zat voor ons het spektakel in de 4e minuut. Met een heerlijke borstaanname en een boogschot in de kruising zette Van den Berg zijn PEC op voorsprong. Een bevestiging van zijn topvorm want verder was hij het nauwkeurigst in zijn passing (88 procent) en won hij liefst 8 ballen terug. Maar eigenlijk was zijn wonderschone doelpunt al voldoende deze keer voor een plek in het SN Team van de Week 4.

Middenvelder en SN Sterspeler van de Week 4: Joey Veerman (PSV)

Joey Veerman heeft vleugels gekregen onder trainer Peter Bosz. De middenvelder speelt weer op en boven zijn sc Heerenveen-niveau en is dé creatieve man bij PSV na het vertrek van Xavi Simons. Veerman ziet de ruimtes, heeft het vermogen om met één snelle beweging of splijtende pass zijn medespelers voor de keeper te zetten. Hij creëerde liefst 7 kansen in het met 4-0 gewonnen duel bij RKC Waalwijk. Een doelpunt én assist kwamen op zijn naam. Eerst maakte hij heel kalm de 0-1 en in de slotfase legde hij de bal heerlijke weg naar Malik Tillman voor de 0-4. Ook zien we Veerman in de statistiekenlijstjes bijna overal bovenaan. Zijn kwaliteiten en vorm brachten hem al in de selectie van Oranje voor de EK-kwalificatie en nu ook een basisplaats in het SN Team van de Week 4. En dat is nog niet alles, want als we alles op een rijtje zetten vinden we Veerman de beste van de vierde Eredivisie-speelronde. En dus is de SN Sterspeler van de Week 4-award voor Joey Veerman.

SoccerNews Team van de Week 4.

Middenvelder: Dirk Proper (NEC)

De laatste weken is Dirk Proper zo’n beetje de enige die een propere wedstrijd speelt bij NEC. De Nijmegenaren slaagden erin om met een punt te vertrekken uit Het Kasteel (1-1) en dat was te danken aan de sterke middenvelder. Proper schoot met een mooi vlak schot raak. Helaas voor zijn NEC deed Sparta vanaf de penaltystip nog wat terug, maar een punt is op dit moment heel wat voor de Nijmegenaren. Zeker bij het sterke Sparta, dat toch even koploper was van de Eredivisie. NEC moet Proper koesteren. De 21-jarige centrale middenvelder was vrijdagavond nauwkeurig in zijn passing (89 procent) en scoorde op alle andere onderdelen een voldoende om zo uit te groeien tot man van de wedstrijd.

Aanvallende middenvelder: Calvin Stengs (Feyenoord)

Misschien ligt het aan de dreadlocks, maar Calvin Stengs begint los te komen bij Feyenoord. Met Quinten Timber en Mats Wieffer op het middenveld erbij lijkt er iets te ontstaan en in de combinatie met nieuwe aankoop Luka Ivanusec ontstaan ook mooie dingen. Zoals het doelpunt van Stengs (1-2) in de uitwedstrijd bij FC Utrecht (1-5). In Stadion Galgenwaard speelde Stengs zijn beste Feyenoord-wedstrijd en blonk hij niet uit met zijn goede goal. Nee ook gaf hij een keurige assist en creëerde hij de meeste kansen (6). Wellicht wordt hij ook sterker van concurrentie want Feyenoord haalde vorige week Ondrej Lingr als nieuwe nummer 10. Met Stengs en Lingr zit Feyenoord voorlopig goed op die positie.

Spits: Luuk de Jong (PSV)

Als je als spits scoort én assisteert dan schrijven we je altijd op voor het SN Team van de Week. Dat is precies wat Luuk de Jong deed bij RKC – PSV (0-4). Sterker nog, de ervaren aanvoerder van PSV was bij 3 doelpunten betrokken (1 doelpunt en 2 assists). De Jong heeft de vorm al vroeg te pakken en dat kunnen we zeker goed gebruiken in het SN Team van de Week 4. Zijn uitstekende positionering leverde hem weer een doelpunt op. Dat betekende al de 110e goal in een PSV-shirt. Hij kwam daarmee op gelijke hoogte met de Eindhovense legende Luc Nilis. De Jong is heel hard op weg om zelf een PSV-legend te worden.

Spits: Santiago Giménez (Feyenoord)

Dat vinden de Feyenoord-fans ook al van Santiago Giménez. Al ben je in Rotterdam al snel een legend als spits. Denk bijvoorbeeld aan John Guidetti en Graziano Pelle. Toch is Giménez van een andere soort. De Mexicaanse goaltjesgetter presteert in een elftal dat landskampioen is geworden en trekt de lijn van de tweede seizoenshelft van vorig seizoen door in de seizoenstart. Overal waar hij gaat, komt de bal met hem mee. Giménez staat op de juist plek om af te ronden. Hij scoorde 2 keer in de met 5-1 gewonnen uitwedstrijd bij FC Utrecht en als spits word je afgerekend op goals. En dus mag Giménez weer komen opdraven in het SN Team van de Week. Hopelijk herstelt hij wel snel van de blessure die hij opliep want anders moeten we alsnog iemand oproepen als vervanger zoals Vangelis Pavlidis, die eigenlijk ook in het SN Team van de Week 4 hoort, maar we kunnen er helaas maar 11 selecteren.

Wat vind jij van het SN Team van de Week 4?

  • Uitstekend!
  • Goed!
  • Slecht!
352+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie