Opstelling Oranje Leeuwinnen tegen Vietnam: “aanvalluh!”

Foto: Opstelling Oranje Leeuwinnen tegen Vietnam: “aanvalluh!”

Bondscoach Andries Jonker heeft zijn elf vrouwen bekendgemaakt die namens Oranje gaan starten in de laatste groepswedstrijd van het WK Vrouwen tegen Vietnam. De Oranje Leeuwinnen gaan vol op de aanval spelen want ze willen door een beter doelsaldo dan de Verenigde Staten groepswinnaar worden. De volgende speelsters verschijnen om 9.00 uur (Nederlandse tijd) aan de aftrap in Dunedin.

Opstellingen Nederland – Vietnam, laatste wedstrijd Groep E WK 2023

Van der Gragt keert wel terug, Beerensteyn niet

In de opstelling van Jonker is geen plaats voor Lineth Beerensteyn. De aanvalster die terug leek te zijn van een blessure zit ook niet bij de wissels. Katja Snoeijs moet voor de doelpunten zorgen. Zij staat weer voorin met Lieke Martens. Stefanie van der Gragt keert na een lichte blessure wel terug in de basiself. De verdedigster raakte net als Beerensteyn in de wedstrijd tegen Portugal (1-0) geblesseerd.

Oranje wil terug naar Sydney en topland Zweden ontlopen

In Groep E van het WK Vrouwen in Australië en Nieuw-Zeeland kunnen Verenigde Staten, Oranje en Portugal nog door. De tegenstander van Nederland, Vietnam, is al uitgeschakeld. De winnaar van de groep gaat de achtste finale in Sydney spelen, waarschijnlijk tegen Italië. De nummer twee moet het hoogstwaarschijnlijk tegen Zweden opnemen in Melbourne. De tijdstippen schelen vooral. Die achtste finale in Sydney is in de Nederlandse nacht van zaterdag op zondag om 4.00 uur. De wedstrijd in Melbourne is op zondagochtend 11.00 uur. De Leeuwinnen en bondscoach Jonker hebben al aangegeven voor groepswinst te willen gaan. Ze hebben fijne herinneringen aan Sydney, waar ze de WK-voorbereiding begonnen en willen nog niet tegen topland Zweden aantreden. De Leeuwinnen strijden dus voor het sportieve aspect en niet voor de beste kijkcijfers in Nederland.

Stand Groep E

  1. Verenigde Staten 2-4 (4-1)
  2. Nederland 2-4 (2-1)
  3. Portugal 2-3 (2-1)
  4. Vietnam 2-0 (0-5)

Leeuwinnen gaan voor veel doelpunten

Oranje moet een beter resultaat halen tegen Vietnam dan de VS tegen Portugal of het doelsaldo goed maken. De Leeuwinnen hebben 2 doelpunten minder gemaakt dan de VS. Bij een 3-0 zege van Nederland en een 1-0 overwinning van de VS is de stand dus volledig gelijk. Lees hier welke scenario’s dan volgen. De Leeuwinnen gaan in ieder geval volle bak ‘aanvalluh’. Op naar veel doelpunten.

Hoeveel doelpunten gaat deze opstelling opleveren?

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4 of meer
159+ Votes

Oranje Leeuwinnen gaan voor ‘tv-ongunstig’ doelpuntenfestijn tegen Vietnam

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie