Klassieker laatste horde naar bekerfinale

Foto: Klassieker laatste horde naar bekerfinale

Vanavond staat de eerste halve finale van de KNVB Beker voor vrouwen op het programma. Het betreft De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. SoccerNews.nl blikt alvast vooruit!

Enige kans op een prijs voor Ajax dit seizoen

De vrouwen van Ajax beleven een turbulent seizoen. Waar het in de Champions League vriend en vijand verraste, kon het in de competitie geen potten breken. Achtereenvolgens Paris Saint-Germain, AS Roma en Bayern München werden in de groepsfase van het ‘miljoenenbal’ aan de zegekar gebonden. Werkelijk niemand had hier rekening mee gehouden. Wellicht hebben deze successen zijn doorwerking in de competitie voor de Amsterdammers. In de kwartfinale was het Engelse Chelsea FC te machtig voor de club van trainster Suzanne Bakker. Hoe anders gaat het dit seizoen in de nationale competitie. Met nog 3 wedstrijden te gaan heeft koploper FC Twente een voorsprong van 7 punten en lijkt de titel nagenoeg zeker naar Enschede te gaan. Jongstleden werd er door Ajax met 2-1 verloren uit bij laagvlieger sc Heerenveen en werden de titel kansen verder de prullenbak in geduwd. De enige kans op een prijs dit seizoen is de KNVB Beker. Via een discutabele ‘loting’ bereikten zij de halve finale. In de achtste finale werd er afgerekend met de amateurs van FC Eindhoven, 0-9. Daarna volgde een opmerkelijk moment. Ajax werd automatisch aan de beloftenploeg gekoppeld. De KNVB wilde voorkomen dat er een finale tussen Jong Ajax en Ajax uit zou rollen. Uiterst merkwaardig en niet volgens de regels. Ook deze wedstrijd won de hoofdmacht eenvoudig en wel met 1-5. Voor Ajax is er alles aan gelegen om de finale te bereiken en dat zal vanavond moeten gebeuren in de klassieker tegen Feyenoord.

Ploeg van Jessica Torny in bloedvorm

Ook de Feyenoord Vrouwen beleven een uiterst merkwaardig seizoen. Waar er in de eerste seizoenshelft louter werd verloren, worden de zeges na de winterstop aaneengeregen. Sinds de komst van de Japanse middenvelder Toko Koga en de Belgische spits Ella van Kerkhoven gaat het spel van de Rotterdammers met de week vooruit. Het vertrouwen lijkt helemaal terug. In de achtste finale van de beker werd ADO Den Haag na penalties verslagen. Daarna volgde een thuiswedstrijd tegen het ongenaakbare FC Twente in de kwartfinale. In deze wedstrijd viel alles samen en overrompelde Feyenoord de tukkers met 3-0. De laatste nederlaag voor de ploeg van Torny was op 10 februari in de ArenA tegen aartsrivaal Ajax. Na die wedstrijd wisten de Rotterdammers liefst 5x te winnen en 1x gelijk te spelen (inclusief bekerwedstrijden). Er wordt veel volwassener gespeelt dan in de eerste seizoenshelft en de effectiviteit voor de goal is drastisch verbetert.

De wedstrijd begint vanavond om 19:30 uur op Sportpark de Toekomst en wordt live uitgezonden door ESPN.

Wie stoot er door naar de finale?

  • Feyenoord
  • Ajax
247+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie