Let op: dit zijn de scenario’s voor de Oranje Leeuwinnen

Foto: Let op: dit zijn de scenario’s voor de Oranje Leeuwinnen

De Oranje Leeuwinnen staan voor hun laatste groepsduel op het WK. Bij een gelijkspel tegen Vietnam zijn de Oranje-speelsters al zeker van een plaats in de volgende ronde. Toch liggen er nog meerdere scenario’s op de loer.

Opdracht is simpel voor Oranje Leeuwinnen

De opdracht voor de Oranje Leeuwinnen tegen Vietnam is heel simpel. Minimaal gelijkspelen en de volgende ronde is bereikt, maar bondscoach Andries Jonker wil echter liever dik winnen om zo groepswinnaar te kunnen worden. Daarmee kan Zweden in de volgende ronde ontlopen worden.

Weten de Oranje Leeuwinnen en de Verenigde Staten beiden hun wedstrijden te winnen, dan gaat doelsaldo namelijk een rol spelen. Staat men daarin ook gelijk, dan gaan andere criteria een rol spelen zoals onderstaand is aangegeven:

  1. Doelsaldo over alle groepsduels;
  2. Doelpunten gemaakt in alle groepsduels;
  3. Het aantal punten dat de teams die gelijk staan hebben gehaald in de onderlinge ontmoetingen;
  4. Doelsaldo van de teams die gelijk staan in de onderlinge ontmoetingen;
  5. Gemaakte doelpunten van de teams die gelijk staan in de onderlinge ontmoetingen;
  6. Aantal overgebleven punten na aftrek van disciplinaire punten (1 punt aftrek voor gele kaart, 3 punten aftrek voor twee keer geel, 4 punten aftrek voor een direct rode kaart en 5 punten aftrek voor een gele en een directe rode kaart voor één speler)
  7. Loting uitgevoerd door de FIFA.

Veel scenario’s mogelijk voor Oranje Leeuwinnen

Er zijn dus tal van scenario’s mogelijk, maar in ieder geval is het belangrijk dat de Oranje Leeuwinnen minimaal gelijkspelen tegen Vietnam. Wint Portugal dan of de VS, dan eindigt het als tweede. Dat geldt ook bij een gelijkspel tussen beide landen. Bij een nederlaag dreigt alsnog uitschakeling voor de Oranje Leeuwinnen. Dan heeft Portugal al genoeg aan een gelijkspel tegen de VS. Het geldt ook als de Portugezen winnen van de VS, gezien de Oranje Leeuwinnen dan een minder doelsaldo hebben dan de Amerikanen. Wel kunnen de Oranje Leeuwinnen dan nog door als de VS met vier doelpunten verschil verliest van Portugal en Oranje de nederlaag bij één goal verschil beperkt houdt.

Gaan de Oranje Leeuwinnen door naar de volgende ronde?

  • Ja, makkie
  • Nee, ze worden uitgeschakeld
245+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie