Slot van grote invloed op carrière Feyenoorder

Foto: Slot van grote invloed op carrière Feyenoorder

Tot tweemaal toe werkte Feyenoord-speler Calvin Stengs samen met Arne Slot. Zowel bij AZ als Feyenoord kreeg de aanvallende middenvelder te maken met de naar Liverpool vertrekkende trainer.

Stengs levert

Het Eredivisie seizoen zit er bijna op en Feyenoord heeft wederom Champions League voetbal binnen. In de laatste speelronde thuis tegen stadgenoot Excelsior staat alleen het verbeteren van het aantal punten van vorig seizoen op het spel. Calvin Stengs kan mooie cijfers overleggen dit seizoen. Met zeventien assists en acht doelpunten uit tweeënveertig wedstrijden kan de Noord-Hollander tevreden zijn. ”Het einde nadert, dus dat voel je wel een beetje. Vandaag hebben we weer iets leuks gedaan en padel gespeeld. Ik denk dat ik een goed seizoen heb gehad en belangrijk ben geweest voor het team. In mijn creativiteit en het geven van assists. Zeker konden er nog dingen beter.”

”Ik denk dat hij mij een betere voetballer heeft gemaakt”

In gesprek met de NOS gaat Stengs dieper in op zijn samenwerking met Arne Slot. ”In zijn geheelheid denk ik dat hij mij een betere voetballer heeft gemaakt en het spelletje meer heeft leren begrijpen. Vooral wat er gevraagd wordt in bepaalde situaties. Ik denk dat ik een slimmere en betere voetballer ben geworden.” Na een vorige succesvolle samenwerking bij AZ komt Stengs ook bij Feyenoord helemaal tot bloei onder Slot. Over een maand begint het EK in Duitsland. Stengs hoopt natuurlijk op een plek in de selectie van bondscoach Ronald Koeman, maar rekent zich nog niet rijk. ”Het zou een mooie bekroning zijn, maar ik ben nu vooral bezig met Feyenoord, dan zie ik wel wat er kan gebeuren.”

Vind jij dat Stengs mee moet naar Duitsland?

  • Ja
  • Nee
210+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie