Ontslag Fledderus bij FC Groningen kán ook gevolgen hebben voor trainer Van der Ree

Foto: Ontslag Fledderus bij FC Groningen kán ook gevolgen hebben voor trainer Van der Ree

Mark-Jan Fledderus was het die nog niet zolang geleden koos voor de onervaren Dennis van der Ree als hoofdtrainer van FC Groningen voor de rest van dit seizoen. Maar nu de technisch directeur op straat is gezet door de rode lantaarndrager van de Eredivisie, zou dát besluit weleens heel snel teruggedraaid kunnen gaan worden. En kiezen de noorderlingen alsnog voor een ervaren rot in de dug-out.

De keuze van TD Fledderus voor Van der Ree leidde in de voetbalwereld enige tijd geleden tot gefronste wenkbrauwen. Hoe kon de club in sportieve nood nou juist in deze cruciale periode kiezen voor een hoofdtrainer die niet gepokt en gemazeld is voor wat betreft de strijd tegen degradatie, eerder überhaupt nog nergens anders hoofdtrainer is geweest?

Die vraag stelde menigeen in de zich hardop. Er heerste onbegrip en ongeloof. Dat de dagen van Mark-Jan Fledderus in de Euroborg geteld waren, daar was iedereen het over eens. Alleen binnen FC Gronigen zelf werd de beslissing om de technische baas naar huis te sturen nog even uitgesteld.

Tot vrijdag dus. Door dit besluit rijst meteen de vraag wat er met hoofdcoach Van der Ree gaat gebeuren. En dat heeft niet alleen met zijn onervarenheid te maken, maar ook met de slechte resultaten van de afgelopen weken. Daarin werd immers verloren van sc Heerenveen en de naaste concurrenten SC Cambuur en FC Volendam.

Wedstrijden waarin de Groningers simpelweg punten hadden moéten pakken. Die resultaten hebben laten zien dat de verantwoordelijke Dennis van der Ree op de bank het lek zeker nog niet boven heeft. Wil FC Groningen, met de komende weken een zwaar programma voor de boeg een soort van schokeffect forceren, dan zal er snel iets moeten gebeuren.

Dat de positie van Van der Ree ook nadrukkelijk onder de loep gelegd zal gaan worden, dat kan bijna niet uitblijven.

Moet FC Groningen nieuwe trainer aanstellen?

  • Ja
  • Nee
720+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie