Noa Lang eist leidersrol op: ‘Ik hoor het verschil te maken’

Foto: Noa Lang eist leidersrol op: ‘Ik hoor het verschil te maken’

Noa Lang acht Club Brugge nog niet kansloos in het Champions League-tweeluik met Benfica. Hoewel de Belgen het eerste duel met 0-2 verloren, ziet de aanvaller nog altijd kansen voor zijn ploeg. De buitenspeler weet dat hij dinsdagavond moet opstaan en zijn ploeg bij de hand moet nemen.

“Ik ben een speler die het verschil hoort te maken. Ik snap ook dat er veel van mij verwacht wordt”, zegt Lang tegenover Het Laatste Nieuws. De aanvaller zegt geen problemen te hebben met de druk die daarbij komt kijken. “Ik ben daar ook blij om, ik hou daar van. Het is nu aan mij om te tonen dat ik belangrijk kan zijn voor het team.”

Verantwoordelijkheidsgevoel Lang

Lang voelt dan ook de nodige verantwoordelijkheid. “Net als voor die mindere resultaten. Dat betekent dat ik meer moet en kan doen als ik speel.” De vleugelspeler vindt dan ook dat hij een leidersrol heeft binnen het team. “Ik ben zeker één van de leiders, dus ik probeer dat te doen. Iedereen weet dat we in een moeilijke situatie zitten. Ik doe mijn best om het team daar uit te helpen. Door te praten met bepaalde spelers. Maar… Uiteindelijk moeten we het allemaal zelf doen.”

Hoewel de opgave voor Club Brugge schier onmogelijk lijkt denkt Lang de 0-2 nederlaag in Portugal nog om te kunnen draaien. “Onze motivatie is heel groot, dit is de Champions League en er is geen mooier podium. Als kind droom je hiervan.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 7 maart 2023 20:57.

Welke club zie jij doorgaan?

  • Benfica
  • Club Brugge
39+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie