Nederlander Da Cruz vertrok uit Mexico na ruzie en heimwee

Foto: Nederlander Da Cruz vertrok uit Mexico na ruzie en heimwee

Het avontuur van Alessio da Cruz in Mexico is op een vervelende manier geëindigd. De Nederlander werd bij Santos Laguna uit de selectie gezet na ruzie met de trainer en kreeg vervolgens heimwee naar zijn dochter. Wat is er gebeurd? 

In augustus werd Da Cruz nog groots gepresenteerd bij Santos Laguna, zesvoudig kampioen van Mexico. Na FC Groningen werd hij door Parma nu voor één jaar verhuurd aan de Mexicaanse club, met een verplichte optie tot koop. Op de kanalen van Santos werd de voormalig Nederlands jeugdinternational, die ook bij FC Twente en Dordrecht speelde, aan de supporters voorgesteld in de stijl van Vincent van Gogh. 

 

Da Cruz begon goed aan zijn avontuur bij Santos. In de eerste twee maanden van dit seizoen had hij een basisplaats en scoorde hij drie doelpunten. Daarna werd het plotseling stil vanuit Mexico. Trainer Guillermo Almada gunde de voormalig jeugdspeler van Ajax geen speelminuten meer. Ook de supporters van Santos vroegen zich af waarom de coach geen gebruik meer maakte van de Nederlandse aanwinst. 

Woeste coach 

SoccerNews.nl vernam van journalisten in Mexico dat Da Cruz bijna slaande ruzie had gekregen met zijn trainer en daarom aan de kant was gezet. Zijn zaakwaarnemer, Menno Groenveld, vertelt wat er is gebeurd. “Alessio moest bij de ambassade in Nederland zijn voor een proces voor de nationale selectie van Kaapverdië. Daarvoor had hij toestemming gekregen van zijn trainer. Hij miste echter zijn terugvlucht, waardoor hij twaalf uur later terugkwam. De coach was daar woest over en heeft hem vervolgens buiten de selectie gezet.” 

Het bestuur van Santos was absoluut niet blij met het incident. Da Cruz kostte hen veel geld – hij was één van de spelers met het hoogste salaris – en nu konden ze hem niet meer gebruiken. De Mexicaanse journalist David Medrano van de sportkrant Récord volgde de situatie op de voet: “Da Cruz had een goed contract getekend en in het begin maakte hij het ook waar. Hij is een goede speler met sterke kwaliteiten, maar hij had het zichzelf erg moeilijk gemaakt.” 

 

Terugkeer naar Italië 

Da Cruz speelde niet meer en zat bij Santos op een dood spoor. De uitkomst voor beiden kwam tijdens de transferperiode. Deze maand werd bekend dat Da Cruz het seizoen in Mexico niet afmaakt, maar dat hij terugkeert naar Italië om bij LR Vicenza te gaan spelen. Het huurcontract voor de rest van het seizoen bij Santos werd door de betrokken partijen per direct verbroken. Afgelopen zondag speelde Da Cruz zijn eerste wedstrijd voor Vicenza, waarin hij scoorde uit een penalty. 

 

Heimwee 

Da Cruz wil zich ‘focussen op de toekomst en niet achterom kijken’. In gesprek met Twente Insite vertelde hij eerder deze maand dat hij Mexico verliet om dichter bij zijn dochter te kunnen zijn. “Tijdens mijn vakantie in Nederland begin december ben ik erachter gekomen dat mijn dochtertje, wonend in Enschede, heel veel moeite heeft met de afstand. Hierdoor ging het niet goed met haar.” Da Cruz zegt deze situatie hebben besproken met de clubleiding van Santos, waarna hij mocht vertrekken. 

Vuile kleren thuis wassen 

De president van Santos, Dante Elizalde, wil niet te veel details naar buiten brengen, maar spreekt wel van ‘abnormale situaties’. ESPN tekende zijn reactie op: “Het probleem van Alessio is te wijten aan een situatie die gedurende het seizoen is ontstaan. Er was sprake van enige ongedisciplineerdheid en abnormale situaties die zich voordeden, maar dit hebben we geheim gehouden vanwege contracten. Vuile kleren moeten immers thuis gewassen worden.” 

Volgens zaakwaarnemer Groenveld is de zaak daarmee afgedaan. “Wij nemen Santos niets kwalijk. Het is een mooie ervaring geweest. De fans zijn super gecharmeerd van Alessio en volgen hem nog altijd. Ik denk dat dat wel iets zegt.”

 

0 Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

09:54
38+
‘Feyenoord wil koopoptie Wellenreuther lichten’
09:32
117+
Perez adviseert Ajax over Heitinga
09:16
26+
Gudelj vergeet pijn: “Voelt heel speciaal”
08:56
55+
Voormalig PSV’er beëindigt abrupt zijn loopbaan
08:35
177+
Perez fileert AS Roma: “Gewoon een gesticht”
08:15
60+
Jesús Navas legt na Sevilla-zege eis neer bij bestuur
07:54
314+
Álvarez geeft duidelijkheid over transferwensen
07:40
619+
Nederlaag AS Roma heeft groot effect op Ajax
07:19
248+
Verliezende Mourinho houdt rug recht
07:00
733+
STEM op de LINKSBACK | SN Team van het Seizoen
00:04
133+
Europa League-specialist Sevilla wint finale na strafschoppen van AS Roma
23:35
102+
Emmen-uitblinker geniet in Breda: “Die vijandigheid, daar houd ik wel van”
23:10
491+
Perez vol verbazing over Ajax-mislukking: “Hij werd zó snel afschreven”
22:53
373+
‘Overstap Benzema naar Al-Ittihad in kannen en kruiken’
22:30
30+
Ongelukkige eigen treffer brengt Sevilla langszij
22:13
183+
KNVB bestraft FC Den Bosch voor misdragingen fans
21:50
45+
Uitgerekend ‘konijn uit hoge hoed’ breekt ban voor AS Roma
21:30
163+
Play-offs mogelijk laatste kunststukje: “Die kans is wel groter dan dat ik blijf”
21:10
156+
Avonturier Brand over voetballen in Albanië: “Blij dat ik daar weg ben”
21:07
107+
‘City kijkt bij concurrent om transferdomper op te vangen’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie