Nachtmerriescenario Feyenoord verduidelijkt: tegen Atlético telt alleen de winst

Foto: Nachtmerriescenario Feyenoord verduidelijkt: tegen Atlético telt alleen de winst

Dinsdagavond krijgt Feyenoord in De Kuip bezoek van Atlético Madrid. Tijdens de persconferentie op dinsdag deed trainer Arne Slot al beroep op het trouwe Legioen, en dat is niet voor niets. Tegen de Spanjaarden telt gezien de huidige stand en het programma in de Champions League-poule namelijk eigenlijk alleen winst.

Voorbeschouwing Feyenoord – Atlético Madrid

Mocht Feyenoord níét weten te winnen van Atlético, dreigt namelijk een salonremise tussen de Colchoneros en SS Lazio op de laatste speelronde van de poulefase. In dat geval gaan Atléti en Lazio namelijk samen door in de Champions League, en ligt Feyenoord er zelfs als het op bezoek bij Celtic weet te winnen uit. De ploeg van Diego Simeone staat na vier duels op acht punten, Lazio volgt met zeven stuks en Feyenoord met zes. Het Schotse Celtic is al bijna uitgespeeld met slechts één schamel punt (2-2 thuis tegen Atlético).

Arne Slot en co verloren de vorige speelronde met 1-0 bij SS Lazio. Ten opzichte van de basisformatie van toen in Rome is Gernot Trauner inmiddels weer fit en klaar om te starten; dat gaat ten koste van Bart Nieuwkoop, die tegen Lazio overigens al na twintig minuten uitviel met een hoofdblessure. Verder is het nog afwachten of Slot opnieuw voor de ‘Champions League-variant’ met een verstevigd middenveld (Ramiz Zerrouki er bij op de as, Calvin Stengs naar de flankpositie) kiest, of dat hij toch voor Luka Ivanusec/Yankuba Minteh aan de aftrap kiest. Ivanusec maakte afgelopen weekend tegen Excelsior (2-4 zege) een matige indruk, Minteh viel juist erg dreigend in na een tijdje blessureleed.

Simeone terug in De Kuip

Ook interessant wordt het eerste bezoek van Diego Simeone aan de Kuip sinds hij er in augustus 2021 ruzie kreeg met concullega Arne Slot, nota bene rondom een oefenwedstrijd. Na afloop gaf Simeone zijn concullega een flinke duw. Al wilde Slot het allemaal niet groter maken dan het is.

“Ik heb toen ook de waardering uitgesproken voor hoe fanatiek hij is in een oefenwedstrijd. Hij interpreteerde de lach die ik op dat moment had verkeerd. Het zegt veel over hem, dat hij zo snel geïrriteerd en gefrustreerd raakt. Het maakt niet uit wie er voor hem staat. Ik heb totaal niet de illusie dat wij iets tegen elkaar hebben”, zei Slot al bij ESPN.

Boodschap voor de Feyenoord-fans

Zoals gezegd deed Slot dinsdag nog beroep op zijn Legioen. “We zullen 95 minuten lang aan moeten staan. Ik hoop ook dat onze fans beseffen dat ze 95 minuten aan moeten staan, dat er geen seconde mag zijn waarin we even stilstaan, zowel wij als team als onze fans. Het is óf zingen, óf fluiten óf toejuichen en niet anders.” De vorige ontmoeting, op 4 oktober in Madrid, eindigde in 3-2 door goals van Alvaro Morata (twee keer), Antoine Griezmann, Mario Hermoso (eigen doelpunt) en Dávid Hancko.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord tegen Atlético Madrid: Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Zerrouki, Wieffer, Timber; Paixão, Giménez, Stengs.

‘Levende legende’ Griezmann in bloedvorm

Waar we tegenstander Atlético Madrid kennen als een ploeg die vanuit defensieve zekerheid en organisatie speelt, is dat de laatste jaren toch wel wat minder geworden. Het ‘is niet meer het Atlético dat twee Champions League-finales wist te behalen’, zei analist Wim Kieft richting het vorige treffen van de twee kemphanen (3-2 voor Atlético) al in Veronica Offside. Toch incasseerden de Colchoneros in LaLiga na veertien wedstrijden pas zeven twaalf; enkel koploper en stadsgenoot Real Madrid kreeg nog minder tegentreffers (negen stuks).

Offensief gezien is de ploeg erg afhankelijk van de grillen van Antoine Griezmann. In de Spaanse competitie was Griezmann dit seizoen al goed voor negen keer, in de CL vier keer. Afgelopen weekend kon Griezmann niet vroegtijdig gewisseld worden voor wat extra rust omdat het competitieduel met Real Mallorca tot het laatst spannend bleef. “Het is moeilijk voor te stellen dat we hem wisselen”, zei Simeone na afloop. “Hij is zo belangrijk voor ons, het is zonde dat hij altijd, of bijna altijd, de volle negentig minuten speelt.” Tegen Mallorca maakte de linkspoot zijn 170ste goal voor Atléti. “Griezmann wordt een levende legende bij Atlético Madrid, hij zal Luis Aragonés voorbijgaan”, zei ploegmakker Koke over hem. “We zijn zo blij dat hij op het veld staat. Ik hoop dat hij zo fris mogelijk is, hij ziet er goed uit.”

Simeone waakzaam voor Giménez

Verder wil coach Simeone zijn manschappen goed bewapenen in de strijd tegen topschutter Santiago Giménez. “Hij is een belangrijke speler voor Feyenoord: hij scoort makkelijk, hij is erg sterk en staat bijna altijd op de goede plek als zijn ploeg aanvalt.” De Argentijnse driftkikker trok veel lering uit het vorige duel met de Rotterdammers. “We hebben gezien wat Feyenoord kan. Het is een aanvallend ingestelde, dynamische en veerkrachtige ploeg. Ze hebben spelers die goed over de as kunnen spelen, maar op de flanken hebben ze veel diepgang. Ze zetten hoog druk op onze helft en we moeten kijken hoe we hen pijn kunnen doen. Het is een zware tegenstander.”

Vermoedelijke opstelling Atlético Madrid tegen Feyenoord: Oblak; Molina; Witsel, Giménez, Hermoso; Lino; De Paul, Koke, Ñiguez; Morata, Griezmann.

Wat gaat het worden?

  • Winst Feyenoord
  • Gelijkspel
  • Winst Atlético Madrid
94+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:49
8+
Topvorm Lammers bekroond met uitverkiezing: “Veel betere speler geworden”
18:09
45+
Feyenoord krijgt goed nieuws richting PEC-thuis
17:49
119+
‘Zo groot is de kans dat Promes wordt uitgeleverd aan Nederland’
17:26
37+
Spaan sloopt De Ligt-collega: “Geen echte voetballer, geschapen door AI”
17:05
0+
Voorbeschouwing: Zal Girona FC Barcelona van de tweede plek stoten?
17:00
3+
Heftige strijd tussen fanatieke fans | SN Voetbalquiz #3
16:49
112+
‘Ajax wil Zuid-Amerikaans toptalent halen’
16:29
24+
Maatsen opnieuw in het zonnetje gezet door UEFA
16:09
64+
Heerenveen grijpt in en gaat voor schokeffect na 0-8
15:45
62+
Ten Hag lacht om transfersuggestie: “Iedere transferperiode weer…”
15:30
280+
Van der Gijp doet onthulling over Gullit én Frenkie de Jong
15:15
49+
‘FC Twente heeft Boschker-opvolger in beeld’
15:00
53+
Spotify-playlists PSV: 7K Op Je Feestje en de palingsound
14:44
346+
Derksen gefileerd: “Hoe dom kun je zijn?”
14:29
230+
‘Potter voornaamste Ajax-kandidaat’: “Maar…”
14:14
405+
Vitesse deelt paar uur na start gigantische tussenstand van crowdfundingsactie
13:58
679+
‘Daley Blind-drama voor Oranje’
13:43
205+
Been doet boekje open over ‘aanstaande PSV-transfer’
13:28
1411+
‘Allerslechtste’ Vandaag Inside-gast met grond gelijkgemaakt
13:13
113+
Feyenoord zwaait opvolger Hulshoff uit: “Wensen hem veel succes”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie