Maurice Verberne: “Ik blijf volgend seizoen trainer van MVV, club gaat optie lichten”

Foto: Maurice Verberne: “Ik blijf volgend seizoen trainer van MVV, club gaat optie lichten”

MVV gaat de eenzijdige optie in het aflopende contract met hoofdtrainer Maurice Verberne lichten waardoor hij ook komend seizoen bij de Maastrichtse club werkzaam zal zijn. Die toezegging heeft hij gekregen van algemeen directeur Erik Noor en technisch manager Ronny van Geneugden van de Keuken Kampioen Divisieclub. Dat bevestigt Verberne tegenover SoccerNews.nl.

De huidig hoofdtrainer van MVV onthult daarmee voor het eerst hoe zijn sportieve toekomst er zal gaan uitzien. “Ik heb een gesprek gehad met directeur Erik Noor en Ronny van Geneugden en daarin is mij verteld dat de eenzijdige cluboptie gelicht gaat worden, MVV is tevreden en wil met mij verder”, legt Maurice Verberne verder uit.

“Mij is uitgelegd dat een en ander nu bij de raad van commissarissen ligt in verband met de tekenbevoegdheid omdat Erik Noor gaat vertrekken bij MVV. Het lichten van de cluboptie in mijn contract is een formaliteit, zo is mij verder meegedeeld, en ik ga er vanuit dat dit dus goedkomt”, vervolgt de 51-jarige Brabander.

“Ik blijf zelf volgend seizoen ook graag hoofdtrainer van MVV omdat dit goed voor mijn ontwikkeling als trainer is. Er is ook gekeken naar een nóg langer verblijf van mij bij MVV dan één seizoen, maar daar is nog geen duidelijkheid over omdat de begroting voor volgend seizoen nog niet rond is”, aldus de oud-prof.

Voormalig verdediger Verberne werd als assistent-trainer eind vorig seizoen doorgeschoven naar de functie van hoofdtrainer nadat Klaas Wels op straat werd gezet door de top van de Limburgse club. De Maastrichtenaren, die het laagste spelersbudget hebben in de KKD, presteren dit seizoen tot nu toe meer dan goed gezien de zevende plaats op de ranglijst. MVV is daarmee nog altijd volop in de race om een plekje in de play-offs om promotie naar de Eredivisie.

NAC Breda
MVV Maastricht
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 10 maart 2023 19:53.

Gaat MVV zich plaatsen voor de play-offs om promotie?

  • Ja
  • Nee
95+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie