Hilarische reactie van Fortes na bekerwinst De Graafschap

De Graafschap werd dinsdagavond de eerste ploeg die de volgende ronde van de KNVB Beker bereikte. De superboeren rekende in negentig minuten af met FC Emmen. Verdediger Jeffry Fortes blikte na afloop bij ESPN terug op de overwinning en sprak alvast zijn hoop uit voor de volgende ronde.

‘We hadden de wedstrijd veel eerder op slot moeten gooien’

Het was lang spannend in Doetinchem. In de eerste helft maakte Robin Schouten, oud-speler van De Graafschap, een eigen doelpunt waardoor de thuisploeg op 1-0 kwam. Vervolgens duurde het tot de blessuretijd van de tweede helft voordat de superboeren het duel op slot gooide. Invaller Simon Colyn schoot de 2-0 in minuut 92 pas binnen.

Trainer Jan Vreman was blij dat zijn ploeg de volgende ronde bereikte, maar kraakte wel een aantal kritische noten voor microfoon van ESPN: “Ik denk dat we veel de bal hebben gehad en dat we ook veel goede dingen gedaan hebben. Maar de mogelijkheden die we krijgen, spelen we heel slecht uit. Dat is gewoon jammer. We hadden de wedstrijd veel eerder op slot moeten gooien.”

Volgende ronde

De Graafschap-verdediger was óók blij met de overwinning. De oud-speler van Excelsior en FC Dordrecht kijkt nu al uit naar de volgende ronde. Wie de tegenstander wordt? Daarin heeft Fortes wel een voorkeur. Hij schroomt ook niet om die voorkeur uit te spreken. “Doe maar een kut-amateurploeg”, zegt hij goudeerlijk tegen ESPN.