Hazard weet niet wat hij hoort: “Gemerkt dat je dik geworden bent”

Foto: Hazard weet niet wat hij hoort: “Gemerkt dat je dik geworden bent”

Eden Hazard heeft sinds zijn overgang van Chelsea naar Real Madrid zijn niveau uit de Premier League niet meer aangetikt. De Belgische vleugelaanvaller, die sinds zijn transfer veel blessureleed kent, werd hard aangepakt op de persconferentie tijdens het WK.

Een Egyptische journalist stelde de fitheid van de Belgische sterspeler aan de kaak. “Ik heb gemerkt dat je dik geworden bent”, stelde verslaggever tegen de 31-jarige aanvaller. Hazard legde zijn koptelefoon neer, vroeg de journalist om de vraag te herhalen en bleek het toch écht goed gehoord te hebben.

Eden Hazard

De vleugelaanvaller reageerde geïrriteerd op de opmerking van de journalist. “Ik heb daar niets op te zeggen”, zei hij met een vertrokken gezicht. “Buiten dat het niet waar is. Ik doe er alles aan om klaar te zijn.”

De aanvaller krijgt de afgelopen jaren veel kritiek over zijn spel. Dat is vervelend, maar niet nieuw voor de Belgische vleugelflitser. “Ik kan me herinneren dat mijn eerste twee of drie jaar ook niet geweldig waren, hoor. Jullie weten ook hoe ik ben. Ik hecht daar allemaal niet te veel belang aan. Mensen praten: dat hoort bij het voetbal. Het is jullie werk ook. Weet je: als je goed speelt, zal er altijd wat kritiek zijn. Speel je slecht, wordt die groter.”

Ondanks een overwinning op Canada (1-0), wisten de Rode Duivels nog niet te overtuigen op dit WK. Nog niet, als je het aan Hazard vraagt. “Je mag niet vergeten dat de eerste wedstrijd op zo’n WK altijd moeilijk is. Je hebt veel stress, je vraagt minder ballen omdat je ze niet wil verliezen. Maar ik heb vertrouwen. We zullen oplossingen en automatismen moeten vinden. Wij hebben spelers die het verschil kunnen maken. Kev (De Bruyne, red.), Youri (Tielemans, red.), onze spitsen…”

Zien we de oude Hazard nog terug?

  • Ja
  • Nee
144+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie